Connect with us

KARATE KYOKUSHIN

Ian Bolduţ, campion naţional la karate kyokushin

Puştiul de la CS Vidalis a reuşit să câştige medalia de Aur în proba de kumite la categoria de vârstă U 10 ani


Karateka de la CS Vidalis au revenit pe tatami după mai bine de un an odată cu participarea la Campionatul Naţional de Seniori, Juniori, Copii U 14 şi Copii U 10 în găzduirea CS Tiger Târgu Mureş.

Clubul Sportiv Vidalis Zalău a deplasat un lot format de Ian Bolduţ, Ianis Dragoş, David But, Carina Ciupe, Cătălin Culda, Rudi Pal şi Vlad Constantin, însoţiţi de antrenorul Cristian Bolduţ.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Ian Bolduţ (locul 1 kumite U 10) şi Rudi Pal (locul 1, 75 kg seniori). Tot la seniori, Vlad Constantin a reuşit un loc 2, în timp ce Cătălin Culda a urcat şi el pe podium.

Deşi este încă la început, David But a avut o comportare excelentă, reuşind un loc 2 la kumite, la categoria 40 kg. Un loc 2 a obţinut şi Ianis Dragoş la kumite (35 kg), dar şi un loc 3 la kata.

În ceea ce îl priveşte pe Ian Bolduţ, pe lângă titlul de campion naţional la kumite, puştiul lui Cristi Bolduţ a obţinut şi un loc 3 la kata. Putea obţine locul 1, însă, a executat un kata greşit, iar când şi-a dat seama de greşeală, a fost prea târziu. Cu toate acestea, Ian a cucerit medalia de bronz la kata.

Performanţa obţinută de Ian Bolduţ a fost precum un cadou, având în vedere că în această săptămână, puştiul a împlinit 10 ani şi chiar a avut parte de o mică surpriză la antrenament.

Ian a primit un tort pe care ulterior l-a împărţit şi l-a savurat împreună cu colegii săi de la CS Vidalis Zalău.

“A fost prima competiţie oficială după mai bine de un an. Chiar dacă au fost mai puţini sportivi, în comparaţie cu alţi ani, totuşi, este bine că am reuşit să-l organizăm şi să avem un concurs fizic la care să mergem. A fost o senzaţie foarte bună, în special pentru sportivi. Eu având atâţia ani de concursuri în spate, îmi gestionez altfel trăirile. Dar, pentru copii şi pentru sportivii care au o experienţă mai mică a fost foarte benefic să simtă din nou presiunea, tensiunea de a câştiga din nou. Ne-a fost dor de lupta faţă în faţă, ca să zic aşa”.

Cristian Bolduţ

La competiţia de la Târgu Mureş a particpat şi Cristian Bolduţ. Însă, zălăuanul nu a punctat pentru CS Vidalis, având în vedere că în urmă cu doi ani s-a transferat la Rokan Sibiu. 

Zălăuanul şi-a demonstrat valoarea, reuşind să câştige încă o dată titlul naţional la kata. Practic, Campionatul Naţional a fost o încălzire pentru Cristian Bolduţ în vederea participării la Europenele din iunie, acolo unde visează la o medalie.

“Obiectivul meu pentru Campionatul European este cucerirea unei medalii la proba de kata. Sunt într-o formă bună şi sunt optimist,însă, am mai fost eu optimist şi arbitri nu au fost la fel şi cumva am temerile mele. Dar, am entuziasm şi abia aştept”, a concluzionat Cristi Bolduţ.

Campionatul Naţional de la Târgu Mureş a fost prima competiţie oficială după mai bine de un an, care s-a desfăşurat pe tatami. A mai fost Campionatul Naţional şi în septembrie anul trecut, însă, atunci concursul s-a desfăşurat pe un teren de fotbal…

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in KARATE KYOKUSHIN