Connect with us

Social

Dacian Cioloș confirmă că se negociază la greu “compromisuri” pe drepturile și libertățile cetățenilor UE, în vederea implementării “Certificatului UE Covid-19”

După ce Dacian Cioloș și grupul Renew Europe, la fel cum a făcut-o și grupul PPE din Parlamentul European, au susținut a priori aberația introducerii unui “certificat” european care să “faciliteze” (în fapt, să condiționeze, cu precădere, de primirea vaccinului) libertatea de circulație a oamenilor în UE, iar ulterior au votat în proporție covârșitoare pentru acest “certificat”, acum vine și scrie pe Facebook că s-a ajuns la un “impas”, deoarece statele nu vor ca testările să fie gratuite pentru oameni. [nota 1]

S-au grăbit sa impuna restrictii si un vaccin experimental, despre care nimeni nu stie nimic sigur, după cum a recunoscut și comisarul Reynders Didier [nota 2], dar acum se găsesc în impas și se contrazic între ei, trebuind “să fie găsită o soluție de compromis” pe încălcarea drepturilor oamenilor.
Au votat vaccinul, dar testarea gratuită nu e votată și aprobată încă. Vă scapă logica? Și mie!

Cand am iesit public si am aratat abuzul acestui “certificat” fata de oameni, mai ales ca impune indirect vaccinarea, care e gratuita, in timp ce testarea va fi platita de cei care vor sa calatoreasca, reprezentantii USRPLUS si PNL au dat asigurari in presa din Romania ca au cerut ei ca si testarile sa fie gratuite.

Da, cu gura au cerut, dar in regulament/lege nu exista o asemenea prevedere, Comisia Europeana argumentand ca nu are competenta sa ceara statelor sa ofere teste gratuite. Bine ca are competenta sa ofere vaccinuri gratuite, platite tot cu bani de la buget.

Dacian Ciolos confirma acum atat ca toti acestia v-au mintit, cat si adevarul celor pe care eu vi le-am spus cu privire la acest certificat odios.
Situatia pe care au generat-o la nivel european cu aceste restrictii este atat de aberanta incat nici macar sotia lui Dacian Ciolos nu intelege regulile schimbate din mers, e confuza si se simte discriminata la sosirea in Romania, pentru ca e carantinata, desi are anticorpi dupa ce a trecut prin boala. Daca nici ea nu intelege, si o inteleg, oamenii de rand ce sa spuna?
Mai mult, Dacian Ciolos sustine ca acest “compromis” e necesar pentru ca “cetatenii Uniunii sa isi recastige libertatile dinaintea crizei sanitare”.

Drepturile si libertatile fundamentale sunt ale oamenilor prin nastere, dar au fost incalcate abuziv de politicieni. Inalienabilitatea drepturilor fundamentale se vede ca e negata de Dacian Ciolos, care doreste ca drepturile si libertatile fundamentale sa fie “recastigate” de oameni, asemenea unor privilegii, de acceptarea abuzivului “certificat UE Covid-19”.
Acum se cere oamenilor sa renunte la dreptul lor absolut asupra integritatii fizice si la dreptul a dispune cum considera asupra propriului corp, in schimbul privilegiului de a circula in UE. Care va fi urmatorul “compromis” negociat de acesti politicieni pe seama drepturilor si libertatilor fundamentale ale oamenilor?

Dragi romani, un lucru treuie sa stiti: nimeni nu are dreptul sa se foloseasca de voi si sa va incalce drepturile si libertatile voastre in numele propriilor interese politice! Nu va lasati santajati si nu cedati in fata lor!

Eu, din pozitia mea, voi face tot ce tine de mine pentru a va arata adevarul si ma voi lupta pentru ca drepturile si libertatile tuturor sa fie respectate!

Pentru Dacian Ciolos si colegii lui care sustin “certificatul” nu am decat un singur mesaj: renuntati la implementarea abuzivului certificat care conditioneaza libertatea de circulatie in UE si redati oamenilor libertatea neconditionat!

Nota 1postarea lui Dacian Cioloș


Nota 2 ce a spus comisarul Reynders Didier in Parlamentul European despre vaccinuri

Cristian Terheș – europarlamentar PNȚCD

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social