Connect with us

Actualitate

Încep lucrările la terenul sintetic de la Inău

Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat, iar în perioada următoare constructorul se va apuca de treabă. Lângă terenul mare de fotbal se va construi şi un teren de minifotbal cu suprafaţă sintetică, care va fi finalizat până în toamnă, astfel că zona respectivă va deveni un complex sportiv


Comuna Someş-Odorhei continuă dezvoltarea sub administraţia condusă de primarul Ioan Şandor. O serie de investiţii au fost aprobate în şedinţa Consiliului Local de luna trecută când s-a aprobat şi bugetul, iar la unele proiecte lucrările stau să înceapă.

Primăria vine cu o veste bună pentru tinerii din comună şi pentru doritorii de mişcare. Chiar de săptămâna următoare încep lucrări la terenul de sport cu suprafaţă sintetică din Inău, care se va finaliza în următoarele 6 luni. Investiţia se realiză printr-un proiect pe fonduri europene, prin AFIR, dar şi cu o contribuţie importantă a Primăriei cu bani de la bugetul local.

“Din fonduri europene se primesc aproximativ 32.500 de euro pentru constrcuţia terenului sintetic, ceea ce reprezintă aproximativ 60% din valoarea investiţiei, diferenţa fiind suportată cu bani de la bugetul local”, ne-a informat primarul Ioan Şandor.

În Inău se construieşte un teren sintetic multifuncţional, cu o cu suprafaţă de joc de 40m x 20 m şi 1 m spaţiu de protectie pe fiecare latura. Terenul va fi dotat şi cu o instalaţie de nocturnă, astfel că practicarea sportului va fi posibilă şi pe timp de seară. Zona respectivă va deveni un complex sportiv, ţinând cont că lângă terenul sintetic există şi un teren de fotbal, pe care administraţia locală l-a amenajat în urmă cu câţiva ani. Pe terenul respectiv se pot juca inclusiv meciuri de Liga a IV-a, terenul beneficiind chiar şi de vestiare. Clădirea respectivă a fost modernizată şi amenajată corespunzător tot de către Primărie.

“Va fi o zonă destinată sportului, fiindcă acolo mai avem terenul mare pentru fotbal, dar şi vestiare. Trebuie să oferim cele mai  bune condiţii pentru practicarea sportului, care înseamnă sănătate. Sportul reprezintă şi un fenomen social”, precizează Ioan Şandor.

Nu vom încheia fără să amintim condiţiile foarte bune pentru practicarea sportului şi în centrul comunal, unde există o sală de sport modernă, pe care  Primăria o întreţine, dar şi o bază sportivă cochetă pentru Liga a IV-a, unde îşi desfăşoară meciurile echipa locală Someşul. 

“Lucrările urmează să înceapă. Tinerii chiar

s-au bucurat când au aflat că vom construi un teren sintetic în Inău. Aşteaptă finalizarea lucrărilor cât

de repede ca să poată juca minifotbal la ei în comună. După ce vom avea acest teren, iubitorii de mişcare

 şi de minifotbal nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte localităţi  pentru a practica sportul”.

Ioan Şandor – primarul comunei Someş Odorhei

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate