Connect with us

Social

Persoanele vârstnice şi cele cu probleme locomotorii din Sălaj au dificultăţi în ce priveşte campania de vaccinare

În lipsa unei legislaţii clare, atât echipele de vaccinare mobile, cât şi medicii de familie aşteaptă precizări care întârzie să vină. Între timp, pacienţii din judeţ care nu se pot deplasa, dar care ar dori să se vaccineze, nu reuşesc!?

În mai multe judeţe, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele vârstnice şi persoanele cu probleme locomotorii pot fi imunizate la domiciliu, prin acele echipe de vaccinare mobile.

Din păcate, în judeţul Sălaj există o problemă în ce priveşte vaccinarea bătrânilor care nu se pot deplasa şi a persoanelor cu probleme locomotorii. Aceasta, deşi o astfel de listă cu pacienţi a fost întocmită de la Asistenţă Socială, încă din luna ianuarie.

Cel puţin în acest moment, echipele de vaccinare mobile din judeţul nostru nu pot merge la pacienţii care nu se pot deplasa pentru imunizare. Problema vine de la o neînţelegere în ce priveşte aplicarea legilor. Se pare că nu s-au primit încă instrucţiuni clare în acest sens. Ca urmare, se aşteaptă continuarea campaniei de vaccinare a acestor persoane cu medicii de familie. Cam aceeaşi treabă o spune şi DSP Sălaj.

Din păcate, nici medicii de familie nu pot duce la îndeplinire această posibilitate de imunizare a persoanelor care nu se pot deplasa. Fie că nu există echipamente speciale, fie că unii doctori nu au mijloace de transport la dispoziţie, fie că pentru o astfel de campanie trebuie să existe pe listă cel puţin 10 persoane…

Altfel spus, fiecare aruncă responsabilitatea în ograda celuilat. Cei care suferă sunt însă persoanele vârstnice şi persoanele cu probleme locomotorii care ar dori să se vacccineze, dar nu pot.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social