Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: “Trebuia să obţinem minim 4 puncte la turneul de la Vâlcea”

Antrenorul de la HC Zalău s-a arătat mulţumit de victoria cu Dacia Mioveni, dar susţine că echipa sa merita cel puţin un punct în partida cu SCM Craiova, când a pierdut dramatic în ultima secundă. Tehnicianul susţine că acel gol a fost marcat neregulamentar, după ce timpul a expirat

HC Zalău are un parcurs bun în returul de campionat. După o victorie la turneul de la Bistriţa, iar alte două victorii în turneul de la Cluj şi Turda, sălăjencele s-au ales cu 3 puncte şi după turneul de la Vâlcea, unde au jucat cu SCM Craiova şi Dacia Mioveni.

HC Zalău a câştigat la pas confruntarea de duminică cu Dacia Mioveni, scor 25 – 20, însă pe parcursul partidei a condus chiar şi la 10 goluri diferenţă.

Marea supărare a Zalăului este partida de joi, cu SCM Craiova, când gruparea de sub Meseş a pierdut în ultima secundă cu 25 – 24. Oltencele au marcat un gol controversat, când timpul regulamentar s-ar fi terminat.

“Trebuia să obţinem minim 4 puncte, fiindcă în meciul cu SCM Craiova, ultimul gol s-a marcat neregulamentar din mai multe puncte de vedere. În regulament scrie că în momentul în care se execută o aruncare de la 9 m, toată echipa trebuie să fie afară din semicerc. Nu a fost aşa, iar pivotul era în semicercul de 9 m şi era obligatoriu să corecteze poziţia. Din momentul în care corecta poziţia, treceau două secunde din cele 5 câte mai erau de jucat şi practic, nu mai avea cum să marcheze. În plus se vede clar că nu s-a respectat distanţa de 3 m. Este greu să presupui că după repunere, în cele 3 secunde care au mai rămas, jucătoarea şi-a făcut elan de 3 paşi, a sărit şi a aruncat, iar golul a fost marcat în timp regulamentar. În 5 secunde s-au întâmplat prea multe, iar în ultimele 5 minute au mai fost două greşeli flagrante care ne-au dezavantajat. Am pierdut un punct”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Victoria cu Dacia Mioveni l-a mulţumit pe antrenorul Zalăului, mai ales că după acest meci echipa sa este pe locul 8, cu şanse bune de a mai urca în ierarhie.

“Apreciez că echipa şi-a făcut foarte bine treaba, inclusiv în partida cu Dacia Mioveni, în care miza jocului a fost foarte mare pentru adversari. Am condus şi la 10 goluri, iar la un asemenea scor trebuie să mai protejezi nişte jucătoare care au jucat mult în această perioadă. Am făcut schimbări, iar Mihart, Severin, Popescu şi Dindiligan au jucat mai puţin. Suntem în clasament peste o echipă care are aprobat buget de 2,8 milioane de euro. Suntem în spate la un singur punct de alte două echipe cu mari pretenţii şi cu multe jucătoare străine” , a spus Tadici.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL