Connect with us

BOX

Prima medalie importantă pentru Box Club MLG

Clubul condus de Virgil Meleg a reuşit să obţină medalia de bronz la Cupa României prin sportivul Rareş Parnău (80 kg). “Sunt foarte mulţumit de rezultate. Rareş s-a autodepăşit şi chiar am rămas uimit de felul cum a boxat. Mi-a oferit surpriza clubului”, ne-a declarat Virgil Meleg, fostul pugilist emblematic al judeţului Sălaj


Virgil Meleg n-are nevoie de nicio prezentare. Este un fost pugilist emblematic al Sălajului, care a boxat şi la profesionişti. După ce a pus mănuşile în cui, s-a apucat de antrenorat, înfiinţându-şi propriul club, Box Club MLG Zalău.

Pune pasiune în ceea ce face, iar sala de sport de la Colegiul Naţional “Silvania” reprezintă “casa” antrenamentelor sportivilor săi.

După multă muncă şi pregătire, Virgil Meleg a considerat că este momentul ca elevii săi să participe în premieră la o competiţie de anvergură şi a ales Cupa României de cadeţi ce a avut loc la Arad, în perioada 10 – 16 mai.

Ciurbe Dasaev (40 kg), Teodor Oros (52 kg) şi Rareş Parnău (80 kg) sunt cei trei sportivi de la Box Club MLG care trebuia să participe la Cupa României, însă, din păcate, primul nu a trecut proba cântarului, astfel că doar cei doi din urmă au urcat în ring la Arad.

Având în vedere că se aflau la prima participare, Virgil Meleg nu a avut pretenţii prea mari de la elevii săi. Dar, cu toate acestea, amândoi au boxat foarte bine, ba mai mult, Rareş Parnău a luat şi medalie.

Pugilistul pregătit de Virgil Meleg a ajuns până în semifinalele categoriei 80 kg, asigurându-şi medalia de bronz.

A fost prima sa medalie şi totodată prima medalie majoră pentru Box Club MLG Zalău. Teodor Oros a avut şi el o comportare excelentă, însă, în ciuda unui meci bun, drumul său la Cupa României s-a oprit în sferturile de finală.

“Teodor Oros a boxat foarte frumos, m-a ascultat şi chiar nu am ce să-i reproşez. Regret că a pierdut pentru că merita să câştige. Este un sportiv care promite”, ne-a spus Virgil Meleg.

Următoarea competiţie majoră la care vor participa sportivii de la Box Club MLG va avea loc în luna noiembrie, Campionatul Naţional de cadeţi.

“Rareş Parnău şi-a depăşit limitele. Am rămas uimit de felul în care a boxat. Nu mă aşteptam, dar mi-a oferit surpriza clubului. Sunt emoţionat pentru ei şi totodată foarte mulţumit de rezultat. Este un rezultat care ne impulsionează să continuăm pentru că suntem pe drumul cel bun”.

Virgil Meleg

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX