Connect with us

Actualitate

Ana Mnere, eleva din Bălan care este îndrăgostită de limba franceză

Originară din Bălan, Ana este elevă în clasa a XI-a a Liceului Teoretic “Ion Agârbiceanu” din Jibou. Iubeşte limba franceză, ea calificându-se de patru ori din tot atâtea participări la faza naţională a Olimpiadei de franceză. Eleva are planuri mari pentru viitor şi se gândeşte chiar să urmeze studiile universitare în Franţa


Născută la data de 11 ianuarie 2003 la Bălan, Ana Mnere este un exemplu pentru toţii copiii din mediul rural în ceea ce priveşte educaţia şi învăţământul. Este o tânără elevă care dă dovadă de multă ambiţie şi care are planuri măreţe pentru viitorul ei.

Ana s-a calificat de patru ori la Etapa Naţională a Olimpiadei de Limba franceză, din tot atâtea participări. Din păcate, însă, din cauza pandemiei, olimpiadele organizate de Ministerul Educaţiei nu s-au mai organizat.

Chiar dacă a întristat-o puţin acest aspect, Ana a încercat să rămână pozitivă şi să se axeze pe alte tipuri de activităţi, însă, a început să se pregătească şi pentru facultate, ea fiind elevă în clasa a XI-a a Liceului Teoretic “Ion Agârbiceanu” din Jibou. Stăpâneşte bine limba franceză, iar cunoştiiţele sale, eleva din comuna Bălan doreşte să le împartă cu alţi elevi.

“Mereu am fost pasionată de limba franceză, de muzicalitatea şi de eleganţa ei, mi-am dorit să îmi continui călătoria prin <tărâmul> minunat al acesteia. Astfel, după cele patru calificări la Etapa Naţională a Olimpiadei, m-am orientat spre îmbogăţirea şi perfecţionarea cunoştinţelor mele. Am găsit diverse modalităţi de a face întocmai, motiv pentru care am şi participat într-un proiect extrem de interesant în cadrul căruia, Institutul Francez din România a creat, cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, o serie de videoclipuri cu mărturisiri ale vorbitorilor şi pasionaţilor de limba franceză”, spune Ana Mnere, pentru Ştirile din Sălaj.

Se pregăteşte pentru examenul DALF

În această perioadă, Ana Mnere nu se gândeşte la timpul liber şi mereu caută să se perfecţioneze, astfel încât să fie cea mai bună versiune a sa. De altfel, tânăra dezvoltă o pasiune ieşită din comun pentru limba franceză şi chiar îşi doreşte să susţină un examen de competenţă.

“Mă pregătesc pentru examenul de competenţă DALF (Diplôme Approfondi de Langue Française – Diplomă Aprofundată de Limba Franceză), care este un atestat oficial eliberat de Ministerul Educaţiei din Franţa şi internaţional este recunoscut în aproape 150 de ţări din lume”, spune Ana Mnere.

Se gândeşte la posibilitatea continuării studiilor în Franţa

Chiar dacă este elevă în clasa a XI-a, Ana se gândeşte la spontaneitate, astfel că a început încă de acuma să se gândească la ceea ce va urma după terminarea liceului.

În prezent, tânăra eleva a Liceului Teoretic “Ion Agârbiceanu” din Jibou se gândeşte fie la o facultate din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, fie la posibilitatea continuări studiilor în Franţa.

“Încet-încet trebuie să mă hotărăsc cu privire la ceea ce aş vrea să abordez în viitor, la facultate. Iniţial, luam în calcul diverse variante, însă nu ştiu dacă vreun alt domeniu mi-ar aduce aceeaşi bucurie şi împlinire sufletească pe care limba franceză o generează în sufletul meu. Acesta este motivul pentru care tind să mă orientez către studiul acestei limbi, al culturii şi al istoriei pe care limba franceză o deţine în profunzimea ei. Cât despre locul unde aş vrea să îmi derulez studiile universitare, în momentul de faţă iau în considerare atât Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, cât şi posibilitatea studiului în Franţa, urmat de o revenire în ţară”, ne-a mai spus Ana.

“Pentru fiecare realizare obţinută, le sunt şi le voi fi etern recunoscătoare cadrelor didactice şi părinţilor mei”

Ana Mnere îşi doreşte să ajungă departe, merită asta la câtă pasiune pune în tot ceea ce face şi cu siguranţă că va şi reuşi dacă va fi în continuare la fel de dedicată şi de perseverentă precum a fost şi până în prezent.

“Desigur, pentru fiecare realizare obţinută, le sunt şi le voi fi etern recunoscătoare cadrelor didactite care m-au îndrumat, respectiv doamnei prof. Manuela Noje, din cadrul anilor de studiu din ciclul gimnazial şi doamnei prof. Adriana Mihuţ din liceu, care m-au încurajat, m-au susţinut necondiţionat şi mi-au fost alături atât în momentele dificile, cât şi în cele de bucurie absolută. În acelaşi sens, le mulţumesc şi părinţilor mei care mi-au înţeles mereu pasiunea şi dorinţa de studiu şi aprofundare, sprijinindu-mă la fiecare pas şi bucurându-se mereu alături de mine de-a lungul acestui parcurs”, a conchis Ana Mnere.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate