Connect with us

FOTBAL

FOTO – VIDEO. Rapid Jibou, prestație bună în meciul cu Luceafărul Oradea. Promovarea în Liga a III-a încă se joacă!

În primul meci de baraj, disputat în această după-amiază pe Stadionul Rapid, campioana Sălajului a remizat în fața unei echipe de Liga a III-a, la finalul unui joc în care jibouanii au avut mai multe oportunități clare de gol

Mai ales după ce aleșii locali au anunțat că există resurse financiare pentru ca Rapid Jibou să poată evolua în Liga a III-a, emulația faţă de “sportul rege” a crescut şi mai mult pe Valea Someşului. Echipa pregătită de Emil Ionaş şi Nicolae Daroţi s-a mobilizat şi speră la o promovare istorică.

Deşi adversara – Luceafărul Oradea – este o echipă cu experienţă în Liga a III-a, Cristian Ţurcaş şi compania erau montaţi exemplar pentru partida de duminică de pe Stadionul Rapid, cu atât mai mult cu cât băieţii au fost susţinuţi de aproape 500 de spectatori!

Adrian Noţigan a apărat un penalty!

Din păcate, elanul sălăjenilor a fost tăiat încă din faşă, deoarece Luceafărul a beneficiat de o lovitură de la 11m încă din minutul 3, după un fault al lui Cristian Ţurcaş în careu!?

Brazilianul Vinicius Leite Telles a executat de la punctul cu var, dar portarul Adrian Noţigan a respins! Neşansa Rapidului a fost că mingea a ajuns din nou la sud-american, care a deschis scorul.

Ciprian Pavel, din nou salvator!

Bucuria bihorenilor a fost de scurtă durată, deoarece Jiboul a egalat destul de rapid, prin Ciprian Pavel. Valorosul atacant l-a lobat elegant pe portarul oaspeţilor şi speranţele au revenit în tabăra amfitrionilor. Jucătorul a marcat astfel într-un meci de baraj pentru Liga a III-a, după ce a făcut acelaşi lucru şi cu Unirea Mirşid.

A urmat o primă repriză bună pentru Rapid, care a avut mai multe oportunităţi de a intra în avantaj, prin Flaviu Porumb şi Ciprian Pavel. Tabela a rămas însă neschimbată.

Lipsa de pregătire fizică, adevăratul adversar al Jiboului

La pauză, Jiboul a efectuat două schimbări şi a încercat să dea lovitura, având câteva momente bune. Lipsa pregătirii fizice a început să îşi pună amprenta asupra jocului şi campioana Sălajului a pierdut din cadenţă.

Ca urmare, Luceafărul a putut să avanseze mai mult cu toate liniile către poarta lui Adrian Noţigan. Experimentatul goal-keeper a fost însă imbatabil, salvându-şi echipa cel puţin de trei ori.

Luceafărul a terminat jocul în doar 10 jucători

În minutul 76, Alex Gondor a primit al doilea cartonaş galben, iar “centralul” Norbert Kemenes l-a eliminat pe orădean. Deşi avea superioritate numerică, sălăjenii nu au mai găsit forţa pentru a crea pericol la poarta lui Alexandru Ciută.

S-a terminat 1 – 1, iar soarta promovării se amână pentru manşa retur, ce va avea loc duminica viitoare, la Oradea, de la ora 17.30.

Se doreşte promovarea la Jibou. Autorităţile vor să susţină Rapidul în Liga a III-a

Sperăm că noua campioană a Sălajului va putea să găsească resursele pentru un meci de povestit nepoţilor, la finalul căruia Rapid Jibou să revină în Liga a III-a, după o pauză de vreo 15 ani!

Ar merita pe deplin orăşelul de pe Someş un astfel de cadou. Atât echipa sau iubitorii fotbalului, cât şi administraţia condusă de Dan Ghiurco, care în ultimii ani chiar s-a străduit ca stadionul de la Jibou să devină o arenă cochetă, iar echipa să beneficieze de cele mai bune condiţii!

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 19 mai.

Rapid Jibou – Luceafărul Oradea 1 – 1 (1 – 1)

Au marcat: Ciprian Pavel, respectiv Vinicius Leite Telles

Rapid: Adrian Noţigan – Claudiu Cheţa, Ionuţ Blaga, Cristian Ţurcaş (cpt.), Rareş Pintea (46 Andrei Bene) – Alex Turcu (74 Gabriel Buda), Flaviu Bărnuţiu, Gabriel Ţiriac (Kallai Viorel), Răzvan Birta (46 Mihai Bode) – Flaviu Porumb şi Ciprian Pavel (Răzvan Sabou). Rezerve: Ionuţ Chechedi – Vasile Ilieş şi Vlad Lazăr. Antrenori: Emil Ionaş (principal) şi Nicolae Daroţi (secund)

Luceafărul: Alexandru Ciută – Flaviu Drăgan, Bonyaa Jeremy Mputela, Denis Laza, Alexandru Gondor, Ştefan Meşter (62 Răzvan Toderici), Erik Higyed (62 Novak Roland), Darius Gheban – cpt. (85 Răzvan Tirla), Alexandru Jurcuţ (56 Daniel Lăsconi), Filp Stajic şi Leite Teles Vinicius (85 Florin Lungu). Rezerve: Eduard Nergheş – Tobias Tamaş şi Raul Ştef. Antrenor: Ciprian Dianu. Delegat: Teo Biriş

Cartonaș roșu: Alex Gondor (68)

Au arbitrat: Norbert Kemenes (Baia Mare) – Daniel Lar (Baia Mare) şi Cristian Mureşan (Cavnic).  Observatori: Claudiu Ştefănuţi (Bistriţa) şi Melian Nădăşan (Ţaga – Cluj)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL