Connect with us

Social

Buget mai consistent pentru dezvoltarea comunei Băbeni

Administraţia locală, în frunte cu primarul Dorel Vancea, se bucură de un buget mai bun faţă de anii trecuţi, astfel că dezvoltarea comunei va continua şi în acest an. Vor continua lucrările începute anul trecut, dar conducerea Primăriei pregăteşte şi investiţii noi, astfel încât nivelul de trai din comună să fie din ce în ce mai bun

Dorel Vancea se află în fruntea comunei Băbeni încă din anul 2000, timp în care a luptat pentru ca nivelul de trai al cetăţenilor să fie într-o continuă creştere.

Liberalul a primit încrederea cetăţenilor şi la alegerile de anul trecut, astfel că şi în următorii patru ani va continua să muncească pentru dezvoltarea comunei.

În acest sens, primarul, alături de echipă a pregătit lista de investiţii pentru anul 2021, bugetul comunei fiind adoptat în şedinţa de Consiliu Local din 26 aprilie. Bugetul propus de primarul Dorel Vancea a fost aprobat în unanimitate de către cei 10 consilieri locali prezenţi.

În acest an, comuna Băbeni se bucură de un buget mai generos decât în anii trecuţi, astfel că bugetul general este de peste 67 de miliarde de lei vechi, dintre care 30 de miliarde sunt alocate pentru investiţii şi 37 de miliarde pentru cheltuielile de funcţionare. Însă, suma pentru investiţii va creşte, având în vedere că Primăria urmează să încaseze bani pentru proiectele pe PNDL 1 şi AFIR.

Banii cuprinşi în bugetul comunei pentru anul 2021 vor fi folosiţi pentru continuarea lucrărilor din cadrul unor proiecte, precum şi pentru proiecte noi. Pe lista de investiţii se află alimentarea cu apă potabilă în localitatea Cliţ, un proiect finanţat din bugetul local, în parteneriat cu Compania de Apă. Se va înfiinţa o reţea de apă în lungime de 4 kilometri care va deservi cele peste 100 de gospodării din Cliţ.

Pe lista de investiţii pentru anul 2021 se află şi construirea unei capele mortuare în localitatea Băbeni, cu o valoare de 2,8 miliarde lei vechi, sumă ce va fi alocată de la bugetul local. Totodată, administraţia locală îşi doreşte contruirea unei capele mortuare şi în localitatea Ciocmani.

Totodată, se doreşte şi reabilitarea sistemului de colectare a apelor pluviale pe străzi, acesta fiind un proiect finanţare din fonduri europene cu cofinanţare de la bugetul local. Lucrările au început anul trecut şi au termen de finalizare anul acesta.

În 2021 se vor continua şi lucrările în cadrul proiectului finanţare prin PNDL 2, “Modernizare străzi în comuna Băbeni”, iar administraţia locală a mai făcut un pas şi pentru înfiinţarea unei reţele de gaz metan în comună.

Pentru proiectul cu gaz metan, comuna Băbeni a făcut un parteneriat cu comuna Lozna, proiect pentru care cele două UAT-uri speră să primeasc finanţare prin fonduri europene. Administraţia locală din Băbeni a alocat o sumă de bani în bugetul local pentru realizarea studiului de fezabilitate.

“Avem parte de un buget care mă mulţumeşte şi cred că este un an în care investiţiile o să depăşească cheltuielile de funcţionare”.

Dorel Vancea

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social