Connect with us

DIVIZIA A1

Revenim în Europa. SCM Zalău va evolua în Cupa CEV

Calificată în cupele europene încă după primul sezon în Divizia A1, gruparea de sub Meseş a evolua din toamnă în a doua competiţie europeană ca şi importanţă, după Liga Campionilor

Performanţă deosebită pentru SCM Zalău, la prima participare în Divizia A1. Deşi nu a putut concura la nivel de bugete cu alte echipe, gruparea de sub Meseş a devenit vicecampioana României, iar locul obţinut la final de sezon a însemnat totodată revenirea voleiului zălăuan în cupele europene.

Din toamnă, la Zalău se vor putea vedea din nou meciuri europene, SCM urmând să joace în Cupa CEV. Formaţia antrenată de Sorin Pop şi Marius Lazăr va evolua în a doua competiţie europeană după Liga Campionilor unde îşi va propune un parcurs cât mai lung.

Până la debutul în Cupa CEV, gruparea de sub Meseş va încerca să îşi formeze un lot cât mai valoros, mai ales că va fi nevoită să lupte pe trei fronturi: campionat, Cupa CEV, dar şi Cupa României.

SCM Zalău va îşi va începe aventura europeană în toamnă, iar în luna iulie va afla din ce fază a competiţiei va începe şi ce adversar va întâlni.

Voleiul zălăuan are o bogată istorie în cupele europene, Remat Zalău fiind prima echipă din România care a jucat în grupele Ligii Campionilor. În Cupa CEV, Volei Municipal Zalău a reuşit o performanţă notabilă acum 5 ani, când a eliminat-o pe Galatasaray, iar mai apoi pe Lausanne UC, ajungând până în sferturile competiţiei.

În ultimii ani, Volei Municipal Zalău a jucat în Cupa Chahllenge,  unde în sezonul 2019 – 2020 a ajuns în optimile de finală. În a treia competiţie europeană, fosta campioană a României a reuşit şi contraperformanţa de a fi eliminată în 16-zecimi de o echipă anonimă din Bosnia, după ce la Zalău, Volei Municipal a câştigat cu 3 – 0, dar în retur a pierdut calificarea în “setul de aur”. “Dubla” respectivă de acum 6 ani a născut multe semne de întrebare vizavi de corectitudinea jocului din retur.

În sezonul 2021 – 2022, în cupele europene vor mai juca Arcada Galaţi, SCMU Craiova, Steaua, dar şi Dinamo, care a câştigat Cupa României.

În Liga Campionilor va evolua doar campioana Arcada Galaţi.

“Ne bucură faptul că vom juca în Cupa CEV, a doua competiţie europeană, dar acest aspect ne şi obligă. Trebuie să ne întărim lotul, fiindcă în niciun caz nu ne dorim să facem un simplu act de prezenţă. Ne dorim să avem un parcurs cât mai lung, însă depinde foarte mult şi ce adversar ne va ieşi în cale. Însă, şi dacă vom întâlni o echipă tare, din Polonia, Rusia, Germania sau Franţa, ne vom lupta. Sperăm să avem puţin noroc şi în primele faze să întâlnim adversari mai accesibili”.

Adrian Feher

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1