Connect with us

HANDBAL

HC Zalău transferă de la Gyor!

Pentru sezonul viitor, formaţia sălăjeană a adus o jucătoare de 20 de ani, din Ungaria. Toth Krisztina – fostă internaţională de junioare în Naţionala Ungariei – este noua achiziţie a Zalăului ce vine de la Academia lui Gyor unde a fost printre cele mai bune jucătoare. A fost şi în lotul campioanei Ungariei, dar cel mai mult a evoluat la echipa secundă, din Liga a II-a

În proporţii mari, HC Zalău are format lotul pentru sezonul 2021 – 2022. Deşi au mai rămas etape de jucat din actualul campionat, echipele din Liga Naţională au început la formarea loturilor pentru stagiunea următoare de ceva timp.

Şi HC Zalău s-a mişcat bine şi luna trecută a transferat-o pe Ioana Bălăceanu de la Dunărea Brăila.

Gruparea de sub Meseş a mai făcut un transfer şi a adus la Zalău o jucatoare de la Academia de la Gyor. Toth Krisztina este o handbalistă de 20 de ani, care s-a născut în România,  unde a şi început handbalului la Târgu Mureş. A plecat de mică la Academia lui Gyor şi are cetăţenie maghiară, fiind o fostă componentă a naţionalei de junioare a Ungariei.

Jucătoarea este campioană naţională la junioare II şi junioare I cu puternica academie a lui Gyor, iar cu naţionala de junioare a Ungariei a cucerit medalia de bronz la Campionatul European din 2019, din Azerbaijan, unde a fost “căpitanul” Ungariei.

Handbalista transferată de HC Zalău a avut ocazia să se pregătească cu “vedetele” multiplei campioane din Ungaria, iar la Gyor a jucat pentru echipa secundă, în Liga a II-a, unde a fost printre cele mai bune jucătoare.

Handbalista a semnat cu HC Zalău un contract valabil pentru 3 ani şi din vară va fi prezentă la pregătirile echipei pentru sezonul 2021 – 2022.

Cinci ani a evoluat jucătoarea la Academia lui Gyor, unde a fost considerată cea mai talentată jucătoare la categoria sa de vârstă.

“Am transferat-o cu acte în regulă pe Toth Krisztina, o jucătoare cu calităţi foarte bune, de la Academia lui Gyor, una dintre cele mai puternice academii, unde au fost lansate multe jucătoare valoroase. Din ianuarie am tot discutat despre un transfer al său la Zalău. Este o jucătoare bună la 9 m, de mare perspectivă, pe care am urmărit-o de mai mult timp. A semnat  un contract pentru următorii 3 ani , cu posibilitate de prelungire pentru al 4-lea an,  cu acordul clubului şi cu o mărire de 15% la salariu”, a spus Gheorghe Tadici

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL