Connect with us

Social

FOTO – Bombă ecologică cu ceas între Șimleu Silvaniei și Nușfalău

Garda de Mediu a identificat un adevărat depozit neautorizat de deşeuri în apropiere de Drumul Național DN 1F care atentează la sănătatea oamenilor și care afectează grav mediul înconjurător

Într-o zonă mult circulată, în apropierea oraşului Şimleu Silvaniei, decorul este dezolant, totul arată precum o groapă de gunoi. Se întâmplă în secolul XXI, la doar câteva zeci de metri de Drumul Naţional DN 1F, între Şimleu Silvaniei şi Nuşfalău.

Mormanele de gunoaie “zugrăvesc” un peisaj sumbru. Pe zeci de metri pătraţi, s-a făcut acolo un adevărat depozit neautorizat de deşeuri, de la deşeuri PET, folie, sticlă, metal, carton, textile, plăci bituminoase, azbest la deşeuri din construcții şi demolări.

În urma unui control efectuat pe raza UAT-ului Şimleu Silvaniei, reprezentanţii Gărzii de Mediul Sălaj şi-au intrat în rol. În urma informațiilor primite de la Primăria oraşului Şimleu Silvaniei, comisarii i-au identificat pe proprietarii terenului şi i-au sancționat contravențional, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Ca măsură s-a stabilit salubrizarea terenului şi predarea deşeurilor unui operator autorizat în baza formularelor de transport conf. HG 1061/2008, în cel mai scurt timp.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social