Connect with us

Actualitate

Profesor universitar din Cluj, condamnat la închisoare pentru luare de mită!

Profesorul ar fi luat mită de la studenţi pentru a-i trece examenul. Curtea de Apel Cluj a dispus confiscarea sumelor de 1050 lei şi 1900 de euro, dobândite de profesor prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită


Caz incredibil la Cluj, acolo unde un profesor universitar a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a fost prins în flagrant că ar fi luat mită de la studenţi pentru a-i trece examenul.

Profesorul a fost găsit vinovat, iar Curtea de Apel a decis condamnarea acestuia la o pedeapsă 3 ani de închisoare cu executare.

Totodată, a dispus confiscarea sumelor de 1.050 lei şi 1.900 euro, sume dobândite prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj împotriva sentinţei penale nr. 295 din data de 12 octombrie 2020 a Tribunalului Cluj şi a încheierii de îndreptare a erorii materiale din data de 28.01.2021. Desfiinţează sentinţa penală nr. nr. 295 din data de 12 octombrie 2020 cu privire la modalitatea de executare a pedepsei aplicate inculpatului A.I. şi cu privire la dispoziţiile privind confiscarea specială şi confiscarea extinsă, şi, pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite: Menţine pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată inculpatului A.I. pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (…) şi dispune executarea acesteia în regim de detenţie.

(…) dispune confiscarea specială de la inculpatul A.I.a sumelor de 1050 lei şi 1900 euro dobândite prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În temeiul art. 1121 alin. 1 lit. m şi al. 2 C.pen. dispune confiscarea extinsă de la inculpatul A.I.a sumei de 11750 euro. Desfiinţează în totalitate încheierea de îndreptare a erorii materiale din data de 28.01.2021. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul A.I.împotriva aceleiaşi sentinţe. Obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare în apel restul cheltuielilor judiciare avansate de stat în apel rămânând în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 7 mai 2021”, se arată în minuta pe scurt a Curții de Apel Cluj.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate