Connect with us

Actualitate

Sălăjean depistat cu alcoolemie mare la volan

Sălăjeanul nu este la prima abatere de acest gen, având şi o condamnare la o pedeapsă de 10 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de suprveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea probelor biologice, prev. de art. 337 alin. 1 Cod penal, hotărârea de condamnare fiind definitivă


Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, în dosarul nr. 582/P/2021 înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, s-a dispus punerea în mişcare a acțiunii penale față de inculpatul ȘCB pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul bară permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 Cod penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal.

În sarcina inculpatului s-a reținut că, la data de 09.05.2021 în jurul orelor 17″ acesta a fost identificat în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism, în ciuda faptului că avea dreptul  de a conduce suspendat și se  afla sub influența băuturilor alcoolice. Fiindu-i recoltate probe biologice, a rezultat faptul că inculpatul avea o alcoolemie în sânge de 2,79 g/l la prima probă și de  2,65 g/l alcool pur la a doua probă.

Inculpatul ȘCB a mai fost condamnat în anul 2019 la o pedeapsă de 10 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea probelor biologice, prev. de art. 337 alin. 1 Cod penal, hotărârea de condamnare fiind definitivă.

În plus, inculpatul mai este cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou și a mai fost trimis în judecată pentru infracțiuni similare, dosarul aflându-se în  etapa camerei preliminare la Judecătoria Zalău.

La data de 09.05.2021 organele de cercetare penală ale politiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Zalău — Biroul Rutier au dispus reținerea lui ȘCB pe o durată de 24 ore, iar la data de 10.05.2021 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Zalău cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Precizăm faptul că punerea în mişcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate