Connect with us

Administraţie

FOTO. Infrastructură școlară modernă la Liceul de Artă “Ioan Sima”

Astăzi, 12 mai, a fost demarată procedura de recepție la obiectivul de investiții Creșterea eficienței energetice a Liceului de Artă “Ioan Sima” din Municipiul Zalău, proiect în valoare de 7.310.600,81 lei, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Axa 3.1 B – eficiență energetică clădiri publice


Principalele lucrări executate la nivelul clădirii constau în înlocuirea ferestrelor, izolarea termică a soclurilor, a planșeului sub pod, a acoperișului în pantă și a pereților exteriori. De asemenea, a fost executat un trotuar de protecție perimetral, au fost refăcute jgheaburile și burlane, a fost desfăcut parchetul existent și turnată șapă suport pentru montare covor PVC în sălile de clasă, au fost refăcute tencuielile și finisajele interioare, au fost recompartimentate băile pentru a asigura acces și persoanelor cu dizabilități, au fost refăcute învelitorile tip șarpantă, prin schimbarea șipcilor cu suport țiglă și a fost înlocuită țigla.

Totodată, s-a intervenit și asupra instalațiilor aferente clădirii. Instalația termică a fost înlocuită în totalitate, pentru asigurarea microclimatului optim al clădirii, cu înregistrarea costurilor de utilizare cât mai reduse. Instalația electrică beneficiază de echipamente noi, respectiv: iluminat și prize, date&voce, supraveghere video, detecție și avertizare incendiu și protecție împotriva loviturilor de trăznet. Instalația sanitară a fost refăcută cu materiale și echipamente de generație nouă, acestea constând în înlocuirea conductelor de alimentare cu apă rece și caldă, canalizare menajeră și obiecte sanitare, împreună cu accesaorii aferente.

În urma acestei investiții, peste 450 de elevi beneficiază de condiții îmbunătățite pentru derularea actului educațional. Acest proiect contribuie semnificativ la reducerea consumului de energie din surse convenționale și reducerea emisiilor de CO2 eliberate în atmosferă, un procent de minim 10 la sută din necesarul de energie fiind asigurat din surse regenerabile.

Executantul lucrării este Asocierea SC Paulo Gepa SRL & Oviluc SRL.

“Banii alocați sistemului de învățământ nu înseamnă cheltuieli, înseamnă INVESTIȚII! După recepțiile făcute în ultima perioadă la Liceul Reformat “Wesselenyi” și la internatul din cadrul Liceului Tehnologic “Mihai Viteazul”, astăzi am recepționat lucrările la un obiectiv important din județ și din municipiu – Liceul de Artă “Ioan Sima”. Sunt bucuros că fondurile europene prind viață în proiectele pe care le derulăm în Municipiul Zalău și, de asemenea, că peste 450 de elevi vor învăța în condiții moderne, de nivel european”, a transmis Ionel Ciunt, primarul Municipiului Zalău.

Primăria Municipiului Zalău mai are în implementare proiecte de investiții pentru modernizarea infrastructurii educaționale la Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu”, Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae” și Grădinița cu Program Prelungit nr. 5, iar în cartier Meseș este în construcție o nouă creșă, care este în curs de finalizare.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie