Connect with us

Actualitate

Lucrări de toaletare pe drumurile judeţene

Consiliul Județean Sălaj a demarat o amplă acțiune de întreținerea a drumurilor județene, pentru o mai bună vizibilitate în trafic, sporirea gradului de siguranță a circulației, dar și asigurarea esteticii rutiere


Lucrările sunt executate de echipele societății 𝐏𝐚𝐳ă 𝐎𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞 ș𝐢 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧ț𝐢𝐞 𝐒𝐑𝐋, aflată în subordinea Consiliului Județean Salaj, și constă în cosirea vegetației ierboase, îndepăratarea tufișurilor și a arbuștilor din vecinătatea carosabilului, precum și tocarea crengilor și a spinilor. Operațiunile au demarat în luna aprilie, pe 𝐃𝐉 𝟏𝟗𝟔 – 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭ă 𝐣𝐮𝐝𝐞ț 𝐒𝐚𝐭𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐞 – 𝐂𝐞𝐡𝐮 𝐒𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢 – 𝐇𝐨𝐫𝐨𝐚𝐭𝐮 𝐂𝐞𝐡𝐮𝐥𝐮𝐢 – 𝐁𝐢𝐮ș𝐚 – 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐬𝐚𝐭 (aproximativ 8 km) și pe 𝐃𝐉 𝟏𝟎𝟖𝐓 – 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭ă 𝐣𝐮𝐝𝐞ț 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐦𝐮𝐫𝐞ș – 𝐔𝐥𝐜𝐢𝐮𝐠 – 𝐂𝐞𝐡𝐮 𝐒𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢 (circa 5 km).

În prezent se intervine pe 𝐃𝐉 𝟏𝟎𝟖𝐆, 𝐩𝐞 𝐭𝐫𝐨𝐧𝐬𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐕â𝐫ș𝐨𝐥ț – 𝐂𝐫𝐚𝐬𝐧𝐚 – 𝐂𝐢𝐳𝐞𝐫 – 𝐕â𝐧ă𝐭𝐨𝐫𝐢 (30 km) și pe 𝐃𝐉 𝟏𝟎𝟖𝐀, 𝐩𝐞 𝐭𝐫𝐨𝐧𝐬𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐑𝐨𝐦â𝐧𝐚ș𝐢 – 𝐉𝐢𝐛𝐨𝐮 – 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐬𝐚𝐭 (peste 41 km).

“Din cauza vremii capricioase, campania de toaletare a debutat mai târziu decât ne-am fi dorit. Sunt încrezător, însă, că echipele societății Pază Obiective și Intervenție SRL vor recupera timpul pierdut. Ne dorim în Sălaj drumuri la standarde europene, pe care participanții la trafic să se simtă în siguranță. În plus, este obligația noastră, ca administrator al acestor drumuri, să asigurăm estetica rutieră”, a subliniat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Astfel de lucrări vor continua în perioada următoare și pe alte tronsoane unde situația o impune. Consiliul Județean Sălaj administrează o rețea de peste 600 km de drumuri județene.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate