Connect with us

DIVIZIA A1

Nneka Onyejekwe, ambasadoarea României la EuroVolley 2021

Voleibalista cu origini în Sălaj va îndeplini rolul de ambasadoare, alături de mai tânăra sa colegă din lotul naţional, Adelina Ungureanu. Cele două vor participa la mai multe acţiuni plănuite de CEV pentru creşterea interesului fanilor faţă de competiţie


Nneka Onyejekwe a fost desemnată cea mai valoroasă voleibalistă a României în anul 2020, fiind multiplă campioană a României, iar în carieră a devenit campioană naţională şi în ţări precum Elveţia, Franţa sau Germania.

Voleibalistă ajunsă la 31 de ani îşi are originile în judeţul Sălaj, mai exact în satul Măerişte, acolo unde a copilărit timp de câţiva ani.

Talentul şi valoarea au purtat-o pe cele mai înalte culmi ale sportului la fileu, iar de curând, Nneka a fost desemnată şi ambasadoarea României la Campionatul European feminin de volei 2021.

Competiţia va fi organizată de România, alături de Serbia, Croaţia şi Bulgaria. Meciurile din ţara noastră se vor desfăşura în perioada 18 – 25 august. Turneul final va avea loc în perioada 18 august – 4 septembrie.

Alături de Nneka, şi Adelina Ungureanu a fost desemnată ambasadoare, iar cele două vor participa în lunile următoare la mai multe acţiuni plănuite de CEV pentru creşterea interesului fanilor faţă de competiţie.

Cele două au fost anunţate şi prezentate de Confederaţia Europeană de Volei (CEV) care a propus ca fiecare dintre cele patru ţări gazdă să aibă câte două jucătoare reprezentative în rolul de ambasadoare.

Nneka Onyejekwe a debutat în naţionala României la vârsta de 18 ani, iar ca echipe de club a trecut pe la Metalul Galaţi, Volero Zurich (Elveţia), RC Cannes (Franţa), Dresdner SC (Germania), Volei Alba Blaj, iar de un an şi jumătate evoluează pentru Dinamo Bucureşti.

În carieră, Nneka are patru titluri naţionale în România, cucerite cu Metalul Galaţi, are trei titluri naţionale în Elveţia,  două titluri naţionale în Franţa şi un titlu naţional în Germania.

În anul 2019 a primit titlul de cel mai bun voleibalist al României, într-un top comun (fete şi băieţi) alcătuit de Federaţia Română de Volei.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1