Connect with us

DIVIZIA A1

Încep şi campionatele de minivolei şi speranţe

După Campionatele de juniori şi cadeţi, în această lună vor debuta şi Campionatele Naţionale la categoriile de vârstă speranţe şi minivolei


După mai bine de un an de zile, competiţiile de juniori au debutat rând pe rând, sub o formă nouă, cea de turnee.

Au început Campionatul Naţional de Juniori, acolo unde CSS Zalău s-a calificat la turneul semifinal, dar şi Campionatul Naţional de Cadeţi, acolo unde Academia de Volei “Lazăr Marius” reprezintă judeţul la turneul semifinal.

Federaţia Română de Volei a fost dornică şi a făcut demersurile necesare pentru a putea începe şi Campionatele Naţionale la categoriile de vârstă minivolei şi speranţe. Cum feedback-ul de la echipele din ţară a fost unul pozitiv, în această lună vor debuta şi aceste două campionate.

La fel ca şi celelalte două campionate, şi întrecerile de minivolei şi speranţe se vor desfăşura sub formă de turnee.

Primul care va începe este Campionatul Naţional de Speranţe, primul turneu fiind programat în acest final de săptămână. La această categorie de vârstă s-au înscris în Campionatul Naţional 16 echipe, acestea fiind împărţite în cinci serii, patru serii a câte trei echipe şi o serie cu patru echipe.

La acest nivel de vârstă, judeţul Sălaj este reprezentat de două echipe, CSS Zalău şi Academia de Volei “Lazăr Marius”. Cele două grupări sălăjene fac parte din Seria D, alături de CSS 2 Baia Mare, echipă care va  găzdui primul turneu.

Turneul al doilea din această serie va fi organizat de către CSS Zalău, în perioada 22 – 23 mai. Se califică pentru turneul semifinal primele două locuri din fiecare serie, dar şi cele mai bune două locuri 3. Semifinalele sunt programate în perioada 12 – 13 iunie.

Turneul Final al Campionatului Naţional la categoria de vârstă speranţe este programat să aibă loc în perioada 7 – 11 iulie.

La startul Campionatului Naţional de Minivolei se află 14 echipe, acestea fiind împărţite în patru serii, două a câte patru echipe şi două a câte trei echipe.

La acest nivel de vârstă, judeţul Sălaj este reprezentat de către CSS Zalău, echipa urmând să fie antrenată de Dorian Faur. Echipa Clubului Sportiv Şcolar Zalău face parte din Seria C, alături de CS Westar Arad şi CS Ocna Mureş.

Primul turneu al Campionatului Naţional de Minivolei va avea loc în perioada 15 – 16 mai, urmând să fie organizat tocmai la Zalău.

Al doilea turneu va avea loc în perioada 29 – 30 mai şi va fi organizat de către echipa din Arad. La această categorie de vârstă nu vor avea loc turnee semifinale, astfel că primele două echipe din fiecare grupă se califică pentru Faza Finală care se va desfăşura în perioada 18 – 20 iunie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1