Connect with us

DIVIZIA A1

Naţionala României atacă calificarea la Campionatul European cu doi zălăuani în lot

“Tricolorii” pregătiţi de Dănuţ Pascu joacă în calificările pentru Euro, iar în perioada 6 – 8 mai vor disputa primul turneu de calificare în Slovacia, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc turneul al doilea, la Ploieşti. În lotul României se află zălăuanii Rareş Bălean şi Tudor Magdaş, dar şi un voleibalist de la SCM Zalău, Andrei Mihalescu


Sezonul 2020 – 2021 din voleiul masculin s-a terminat la mijlocul lunii aprilie, însă nu toţi jucătorii s-au putut bucura de vacanţă, deoarece Naţionala României a sunat adunarea la câteva zile după ultimul turneu.

Selecţionata pregătită de Dănuţ Pascu se pregăteşte pentru jocurile de calificare la Campionatul European şi urmează să dispute la final de săptămână primul turneu de calificare.

România este într-o grupă cu Albania, Slovacia şi Elveţia, cu care va juca tur-retur.Primul turneu are loc în perioada 6 – 8 mai, în Slovacia, iar al doilea turneu se va juca în România, la Ploieşti în perioada 14 – 16 mai.

După disputarea celor şase etape, prima clasată se califică direct la Campionatul European, dar la turneul final merg şi cele mai bune cinci naţionale de pe locurile 2 din cele şapte grupe.

Campionatul European are loc în luna septembrie, în Polonia, Cehia, Estonia şi Finlanda. Naţionala României abordează jocurile de calificare la Campionatul European cu doi voleibalişti zălăuani în lot.

Este vorba de Rareş Bălean şi Tudor Magdaş, dar la lotul României a mai fost convocat şi un jucător de la SCM Zalău – Andrei Mihalescu – voleibalist ca a fost declarat cel mai tehnic jucător  din Divizia A1.

De trei săptămâni a început România pregătirile pentru jocurile din preliminariile Campionatului European şi deja a susţinut trei jocuri amicale, în Grecia.

După cele două turnee de calificare, “tricolorii” vor participa în Golden League. Primul turneu are loc în Olanda, în perioada  27 – 31 mai, iar al doilea în Ucraina, în perioada 3 iunie – 7 iunie.

Adversarele României vor fi Olanda, Ucraina şi Slovacia.

În primul meci din calificări, România a trecut cu 3 – 0 de Albania, meci ce a durat 75 de minute. Rareş Bălean a făcut un meci bun, reuşind 11 puncte.

România – Albania 3 – 0 (15, 19, 18)

Lotul pregătit de Dănuț Pascu, care îi mai are alături, în staff, pe Ovidiu Macarie, Marius Pop și Mirel Popa, cu Team-manager Lică Laurențiu, îi are în componență pe următorii 14 jucători: Adrian Aciobăniței, Marian Bala, Christian Bartha, Rareș Bălean, Robert Călin, Gabriel Cherbeleață, Sergio Diaconescu, Claudiu Dumitru, Tudor Magdaș, Mihai Mărieș, Răzvan Mihalcea, Andrei Mihăilescu, Codrin Mocanu și Alexandru Rață.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1