Connect with us

FOTBAL

Sportul Şimleu, la doar două goluri de o clasare pe podium!

Gruparea de sub Măgură a terminat campionatul neînvinsă pe teren propriu, iar după remiza cu Gloria Bistriţa, şimleuanii s-au clasat pe locul 6, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 5, CSC Sînmartin. La ce rezultate s-au înregistrat în ultima rundă, Sportul s-ar fi clasat pe locul 4 dacă ar fi câştigat cu Bistriţa, iar dacă ar fi obţinut o victorie la două goluri diferenţă puteau încheia campionatul pe locul 3


Final de sezon pentru Sportul Şimleu, care la prima participare în Liga a III-a a reuşit o performanţă notabilă: să nu piardă niciun meci pe teren propriu!

Cinci victorii şi patru remize au înregistrat şimleuanii sub Măgură, de unde şi Gloria Bistriţa a plecat doar cu un punct. Motivaţi şi determinaţi în propriul “fief” şimleuanii au jucat la victorie, dar oaspeţii au fost mai periculoşi în prima repriză.

Cu un scor “alb” s-a încheiat prima repriză, dar de la vestiare, şimleuanii au ieşit mult mai motivaţi. Au avut două ocazii în doar 5 minute, mai întâi prin George Pop, al cărui şut din lovitură liberă a fost scos în corner de portarul advers, după care goalkeeper-ul Bistriţei s-a remarcat şi la şutul lui Bodis Norbert, scos tot în corner.

A venit rândul lui Adelin Neaga să aibă o acţiune bună, însă contrar cursului jocului, Gloria Bistriţa a fost cea care a deschis scorul în minutul 58. Oaspeţii au profitat însă de o gafă a portarului Debre Istvan, care a scăpat balonul, iar Curtuiuş a recuperat şi a avut de îndeplinit o simplă fomalitate, având în faţă poarta goală!

Sportul Şimleu a avut însă puterea să revină în joc şi presiunea a fost tot mai mare la poarta Bistriţei.

În cele din urmă a venit golul în minutul 78, când George Pop a executat magistral o lovitură liberă din lateral dreapta şi balonul s-a oprit în plasă. Şimleul a presat în ultimele minute şi a căutat golul victoriei. Un şut bun a mai avut Vlad Opriş, dar partida s-a terminat 1 – 1, iar gruparea de sub Măgură merită toate aprecierile pentru ceea ce a făcut în acest campionat.

La un gol de locul 4 şi la două goluri de locul 3!

Sportul Şimleu s-a clasat pe locul 6 cu 26 de puncte, la egalitate de puncte cu CSC Sînmartin, ocupanta locului 5. Departajarea s-a făcut la meciurile directe, iar formaţia din Bihor  a terminat în faţa Şimleului datorită rezultatelor directe. A fost 2 – 2 la Şimleu, în prima etapă, iar în retur, la Sînmartin, partida s-a terminat 1 – 1.

La cum a decurs ultima etapă, Sportul Şimleu putea fi mult mai sus în clasament. Condiţia era să câştige cu Gloria Bistriţa, astfel că şi cu o victorie la un gol dinferenţă, gruparea de sub Măgură s-ar fi clasat pe locul 4, având în vedere că CAO Oradea a pierdut surprinzător cu Luceafărul Oradea. O victorie la două goluri diferenţă ar fi adus Şimleului o performanţă extrem de mare, iar şimleuanii ar fi prins locul 3, poziţie pe care în cele din urmă a terminat  Gloria Bistriţa.

“Chiar dacă înaintea jocului ne-am dorit mai mult, să câştigăm chiar la două goluri pentru a spera la locul 4, din păcate nu s-a putut. Am avut un început mai slab de meci, dar mă bucur că am intrat în joc şi am reuşit să egalăm. Mă bucur pentru băieţi, fiindcă am reuşit să fim echipa neînvinsă pe teren propriu din această serie. Cu siguranţă, dacă jucam cu aceeaşi ambiţie şi determinare şi în deplasare, acum eram calificaţi la meciurile de baraj. Însă trebuie să fim modeşti şi realişti şi să nu ne amăgim singuri. Trebuie să fim mulţumiţi cu ceea ce am realizat. Am muncit foarte mult şi sper ca jucătorii să rămână la fel de modeşti şi profesionişti ca să putem continua să facem lucruri bune”.

George Zima

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL