Connect with us

Actualitate

Poliţist sălăjean, trimis în judecată pentru purtare abuzivă. A lovit un bărbat cu pumnul în zona feţei în sediul Poliţiei Zalău

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că, în dosarul nr. 76/P/2020, prin rechizitoriul emis la data de 27.04.2021 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului DCCD, agent şef  adjunct de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, faptă prev. de art. 296 alin. 2 C.p. rap. la art. 193 alin. 2 C.p.

În sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că la data de 17.09.2019, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a condus-o la sediul Poliţiei Municipiului Zalau pe persoana vătămată CCMD pentru luarea unor măsuri specifice care intrau în atribuţiunile de serviciu ale poliţistului în această împrejurare, inculpatul i-ar fi aplicat o lovitura cu pumnul în zona  feţei persoanei vătămate, cauzându-i acesteia leziuni ce au necesitat pentru vindecare 14 – 16 zile îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat Judecatoriei Zalău, competentă a judeca în fond cauza.

“Precizăm faptul ca punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spune purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate