Connect with us

Social

FOTO – Morminte profanate într-o comună din Sălaj

Cruci şi ornamente de pe morminte – vandalizate în cel mai mare cimitir din comuna Poiana Blenchii. Poliţia a intrat pe fir şi are deja câţiva suspecţi

Imediat după Sfintele Sărbători Pascale, mai mulţi locuitori ai comunei Poiana Blenchii au rămas uluiţi, în momentul în care au mers la cimitirul mare din centrul comunal (în localitate există trei cimitire).

Mai multe morminte erau vandalizate!? Ornamente rupte, vaze de flori sparte, chiar şi cruci aruncate la pământ, acesta era peisajul sumbru găsit de cetăţenii care veniseră să îşi plângă morţii.

Oamenii au sunat de urgenţă la poliţie, iar – în cursul zilei de miercuri, lucrătorii de la Postul de Poliţie Poiana Blenchii şi un echipaj de poliţie de la Zalău au început să investigheze cazul.

Din câte se pare, infracţiunea a fost comisă de câţiva minori de etnie rromă. Există deja un cerc de suspecţi, iar autorii profanării de morminte vor fi cercetaţi în cel mai scurt timp.

“Alături de un coleg de la Primărie, m-am deplasat la cimitirul din Poiana Blenchii, unde am văzut că mai multe ornamente din jurul crucilor au fost distruse. Este urât şi regretabil tot ce s-a întâmplat în comunitatea noastră. Nu este un lucru normal să vezi mormintele profanate. Din păcate, uite că există şi cetăţeni care se ocupă de asemenea lucruri urâte. Sigur, sunt oameni de speţă slabă, pentru că nu pot să-i caracterizez altfel”, a menţionat Augustin Văşcan – primarul comunei Poiana Blenchii, pentru Ştirile din Sălaj.

Primarul comunei a ţinut să precizeze faptul că administraţia locală se va ocupa de curăţirea cimitirului, cu ajutorul asistaţilor sociali, dar şi a persoanelor care trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii, conform hotărârilor judecătoreşti.

Profanarea de morminte este considerată o infracţiune contra libertății religioase și respectului datorat persoanelor decedate. Conform legii, profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj, care în această săptămână va apărea joi, 6 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social