Connect with us

DIVIZIA A1

SCM Zalău are patru voleibalişti convocaţi la echipele naţionale

Dacă Andrei Mihalescu este la lotul României, alţi trei jucători care sunt vicecampioni cu SCM Zalău se află în pregătiri cu loturile naţionale, Nikola Pekovic (Serbia), Viachaslau Charapovich (Belarus) şi David Csanad (Ungaria)


Ionuţ Costinaş În condiţiile în care s-a desfăşurat sub formă de turnee, Divizia A1 s-a terminat mult mai devreme în acest an, astfel că după turneul de la Galaţi, jucătorii de la SCM Zalău au intrat într-o vacanţă.

Nu toţi jucătorii au liber în perioada următoare, deoarece patru dintre voleibaliştii care au devenit vicecampioni ai României cu SCM Zalău se află în plină pregătire cu echipele naţionale.

Dacă Andrei Mihalescu a fost convocat la lotul României pentru jocurile din preliminariile Campionatului European şi pentru turneele din Golden League, alţi trei voleibalişti străini se află la echipele naţionale.

Nikola Pekovic s-a prezentat la Naţionala Serbiei, deţinătoarea ultimului titlu european, care este calificată direct la turneul final din septembrie, în timp ce Viachaslau Charapovich se află în pregătire cu naţionala din Belarus, iar David Csanad se pregăteşte cu lotul Ungariei. Belarus şi Ungaria se află în aceeaşi grupă din preliminariile Campionatului European, din care mai fac parte Portugalia şi Norvegia.

Prima clasată din cele şapte grupe se va califica la turneul final, cât şi cele mai bune cinci naţionale de pe locurile 2. Campionatul European are loc în luna septembrie, în Polonia, Cehia, Estonia şi Finlanda.

“Sunt jucători buni, drept dovadă ne-au şi ajutat să câştigăm medalia de argint din primul sezon.Era şi normal ca ei să fie convocaţi la echipele naţionale, fiindcă toţi au făcut un sezon bun, altfel nu se putea să ne clasăm pe locul 2”, spune Adrian Feher.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1