Connect with us

Administraţie

Comuna Bănişor, buget generos pentru dezvoltare

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali au aprobat în unanimitate bugetul local al Comunei Bănişor pe anul 2021, care la secţiunea de dezvoltare cuprinde suma de peste 3,5 milioane lei

Comuna Bănişor continuă dezvoltarea şi în anul 2021 sub administraţia condusă de primarul Sorin Eugem Maxim. Pentru acest an, Primăria Bănişor propune multe investiţii în comună, cât şi continuarea lucrărilor începute, acestea fiind detaliate în şedina de săptămâna trecută, când consilierii locali au aprobat în unanimitate bugetul local al comunei pentru anul 2021.

Pentru secţiunea de dezvoltare, comuna Bănişor are un buget generos, care cuprinde suma de peste 3,5 milioane de lei.

Nu mai puţin de 1.9 milioane lei vine din utilizarea sumei din excedent, iar 1,058 milioane este din finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală, în timp ce 638.000 de lei sunt vărsăminte din secţiunea de funcţionare. “Sunt mulţumit de buget, în ideea în care ne bazăm foarte mult pe excedent. Sunt optimist că vom reuşi să facem în mare parte ce ne-am propus şi să continuăm lucrările aflate în execuţie. Mă mulţumeşte că am avut discuţii foarte constructive în consiliul local şi am propus un buget care a fost votat în unanimitate”, ne-a declarat primarul Sorin Eugen Maxim.

În bugetul de investiţii sunt cuprinse lucrări de infrastructură, privind extinderea reţelei de apă şi canalizare menajeră în localitatea Peceiu, pentru care sunt prevăzuţi 785.000 de lei.

Pentru modernizarea drumurilor de interes local în comună sunt prevăzuţi 100.000 de lei, iar pentru  modernizarea drumurilor şi străzilor în comuna Bănişor, cât şi realizarea unui pod pestea Valea Banului în localitatea Bănişor s-a prevăzut în buget 341.000 de lei.  Şi în localitatea Peceiu este prevăzut un pod peste Valea Banului, pentru care s-a cuprins în buget suma de 750.000 de lei.

O sumă importantă a pregătit  administraţia locală pentru întăbularea străzilor din domneiul public al comunei, astfel că pentru această secţiune a fost cuprinsă suma de 120.000 de lei.

Administraţia locală a pregătit 180.000 de lei pentru înfiinţarea unei reţele de distribuţie a gazelor naturale!

Pentru anul 2021, în bugetul comunei, Primăria a prevăzut o sumă importantă pentru înfiinţarea reţelei de gaz. S-a pregătit 180.000 de lei, iar o utilitate atât de importantă are şanse mari să ajungă la poarta cetăţenilor. În buget s-a pregătit suma de 70.000 pentru cofinanţarea pe acest an la proiectul de aducţiune a apei de la Gilău, iar alţi 90.000 de lei au fost pregătiţi pentru modernizarea iluminatului public. 

“Am propus să modernizăm iluminatul public, etapa a II-a şi estimăm un număr de 120 de corpuri de iluminat noi”, a precizat Sorin Eugen Maxim.

La secţiunea cultură, recreere şi religie s-a cuprins în buget suma de 410.000 de lei, din care 250.000 de lei vor merge pentru construirea şi dotarea căminului cultural din Peceiu, iar 160.000 de lei vor fi direcţionaţi pentru construirea de vestiare la terenul de sport din Ban. Pentru achiziţionarea unor camere de supravegheat s-a cuprins suma de 8500 lei, iar pentru reparaţii anexă şi construirea unui garaj la dispensarul uman din Bănişor s-a cuprins suma de 140.000 de lei.

“Am bugetat inclusiv înfiinţarea reţelei de gaz. Vrem să facem un parteneriat sub o anumită formă cu comuna Sîg.  Este o distanţă mică între cele două comune şi este important să fie costul pe branşament cât mai mic. Am decis împreună cu domnul primar să colaborăm. Am avut două întâlniri şi am bătut palma, iar acum urmează să vedem cum ne constituim”, spune Sorin Eugen Maxim.

Primăria susţine învăţământul

În buget a fost cuprinsă o sumă importantă de bani şi pentru învăţământ, cu atât mai mult cu cât primarul Sorin Eugen Maxim, este de meserie profesor şi cunoaşte nevoile acestui segment.  Prin CNI se pregăteşte o solicitare de finanţare pentru modernizarea şcolii din Peceiu, pentru care s-a alocat în buget suma de 190.000 de lei necesară pentru a se pregăti documenaţia. Primăria a mai alocat bani pentru achiziţia de echipament sportiv pentru şcoală şi va subvenţiona 50% din abonametele elevilor pentru transportul în comun.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie