Connect with us

FOTBAL

FOTO – Pe sub Măgură nu se trece. Sportul Şimleu termină campionatul neînvinsă acasă!

La prima participare în Liga a III-a, formaţia şimleuană a reuşit o performanţă importantă şi a terminat campionatul fără să piardă pe teren propriu. Cinci victorii şi patru remize este bilanţul în cele nouă jocuri de acasă, Sportul Şimleu fiind singura echipă din Seria a X-a ce nu a cunoscut gustul înfrângerii în propriul “fief”. Această performanţă a fost atinsă după ce şimleuanii au reuşit să obţină un rezultat pozitiv şi în ultima etapă cu Gloria Bistriţa, partidă ce s-a terminat cu scorul de 1 – 1

Final de sezon pentru Sportul Şimleu, care la prima participare în Liga a III-a reuşeşte o performanţă notabilă: să nu piardă niciun meci pe teren propriu!

Cinci victorii şi patru remize au înregistrat şimleuanii sub Măgură, de unde şi Gloria Bistriţa a plecat doar cu un punct. Motivaţi şi determinaţi în propriul “fief”, elevii lui George Zima au sperat chiar la o victore în ultima etapă, însă Gloria a fost o echipă greu de trecut, chiar dacă nu a venit cu experimentaţii Albuţ, Stoianof sau Nalaţi. A fost însă în teren Curtuiuş, cel care a semnat în multe momente pericol la poarta debutantului Debre Istvan. Prima ocazie a avut-o în minutul 4, dar şutul său s-a dus peste, iar în minutul 25, Gloria a avut o şansă şi mai bună, dar mingea şutată de la 25 m de Paul Potra a nimerit transversala.

Şimleul a răspuns prin câteva acţiuni ofensive ale lui Adelin Neaga şi Gueye Mansour, iar pe final de primă repriză a dus mai mulţi oameni în careul advers, la loviturile libere executate de George Pop.

S-a intrat cu 0 – 0 la pauză, dar de la vestiare, şimleuanii au ieşit mult mai motivaţi. Au avut două ocazii în doar 5 minute, mai întâi prin George Pop, al cărui şut din lovitură liberă a fost scos în corner de portarul advers, după care goalkeeper-ul Bistriţei s-a remarcat şi la şutul lui Bodis Norbert, scos tot în corner.

A venit rândul lui Adelin Neaga să aibă o acţiune bună, însă contrar cursului jocului, Gloria Bistriţa a fost cea care a deschis scorul în minutul 58. Oaspeţii au profitat însă de o gafă a portarului Debre Istvan, care a scăpat balonul, iar Curtuiuş a recuperat şi a avut de îndeplinit o simplă fomalitate, având în faţă poarta goală!

Sportul Şimleu a avut însă puterea să revină în joc şi persiunea a fost tot mai mare la poarta Bistriţei. În cele din urmă a venit golul în minutul 78, când George Pop a executat magistral o lovitură liberă din lateral dreapta şi balonul s-a oprit în plasă.

Şimleul a presat în ultimele minute şi a căutat golul victoriei. Un şut bun a mai avut Vlad Opriş, dar partida s-a terminat 1 – 1, iar gruparea de sub Măgură merită toate aprecierile pentru ceea ce a făcut în acest campionat.

În cele 18 etape, Sportul Şimleu a obţinut 26 de puncte şi termină campionatul pe locul 6, la egalitate de puncte cu CSC Sînmartin ocupanta locului 5.

Sportul Şimleu – Gloria Bistriţa 1 – 1 (0 – 0)

Au marcat: George Pop (78), respectiv Marius Curtuişu (58)

Sportul: Debre Istvan (62 Sipos Jozsef) – Claudiu Petruş, Gabriel Caba (76 Olimpiu Ardelean), Marius Leitan (cpt.), Bodis Norbert (76 Bogdan Oltean), Luigi Pop (62 Roland Crişan), George Pop, Adelin Neaga, Vlad Pop (76 Vlad Opriş), Gueye Mansour şi Eduard Trinka. Rezerve: Paul Cosma – Sebastian Pop, Alexandru Crişan şi Lukacs Marc. Antrenor: George Zima

Gloria: Sergiu Mureşan – Bogdan Milandru, Vlăduţ Patca, Rareş Bălan, Paul Potra, Claudiu Meşter, Alexandru Georgiţă, Răzvan Sulici, Ştefan Enescu, Alexander Trifan şi Marius Curtuiuş (cpt.). Rezerve: Bogdan Banu, Rareş Petruţ Pop, Petruţ Chirlejan, Cristian Minta, Cristian Mihali şi Emanuele Leonte. Antrenor: Dan Matei

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL