Connect with us

Administraţie

Comuna Năpradea, cel mai mare buget sub administraţia condusă de Vasile Fodor

Pentru anul 2021, bugetul total al comunei Năpradea este de aproximativ 7,1 milioane lei, fiind cel mai mare buget de când Primăria este condusă de liberalul Vasile Fodor. Din această sumă, peste 3 milioane de lei se duc pentru investiţii

Perioadă prosperă pentru comuna Năpradea, care în ultimii ani s-a dezvoltat pe toate planurile. S-au atras fonduri europene, guvernamentale, dar investiţii s-au făcut şi cu bani de la bugetul local. Şi în 2021, Năpradea va cunoaşte o importantă dezvoltare pe multe segmente, mai ales că bugetul comunei este cel mai mare de când primăria este condusă de liberalul Vasile Fodor. Săptămâna trecută în şedinţa de consiliu local s-a aprobat bugetul comunei pe anul 2021 care este de aproximativ 7,1 milioane lei.

 “Nu este un buget rău şi ar mai fi încăput. Este un buget bun, cu care putem funcţiona şi ce mă încântă este că din 7,1 milioane lei, aproximativ 3,1 milioane lei sunt pentru investiţii. Aproape jumătate din buget se duce la investiţii şi este îmbucurător că reuşim să facem aceast lucru. Este un buget bine echilibrat şi sperăm să-l ducem până în capăt”, ne-a declarat primarul Vasile Fodor.  Suma de 1 milion de lei se duce la asistenţă socială, iar diferneţa este prevăzută pentru învăţământ şi funcţionare. “Sunt mai mulţi bani la investiţii decât la funcţionare”, a precizat primarul.

O listă lungă de investiţii a fost propusă pentru anul 2021, fiind cuprinse şi proiectele în derulare, unde Primăria are cofinanţări, multe dintre proiecte urmând să se încheie pe parcursul acestui an.

“Urmează să fianlizăm plăţile la căminul cultural din Someş-Guruslău şi la grădiniţa din Năpradea, iar tot în perioada următoare se închide şi proiectul de asfaltare uliţe la Năpradea şi Cheud. A trebuit  să punem bani şi pentru proiectul de la drumul judeţean. Avem în derulare capelele din Someş-Guruslău şi Cheud, unde trebuie să asigurăm partea de neeligibil. Mai avem proiectele de extindere reţea de apă la Năpradea şi Cheud, pentru a completa şi ultimele uliţe unde nu există apă şi mai avem cofinanţare la proiectul prin POIM, pentru apa de la Traniş şi Someş-Guruslău”, spune Vasile Fodor.

Pentru anul 2021, Primăria a cuprins în lista de investiţii achiziţionarea de camere video, iar pentru această categorie a cuprins suma de 35.000 de lei. 

Se are în vedere achziţionarea unui utilaj multifuncţional, care să poate fi folosit la diferite transporturi, dar şi la procesul de deszăpezire, astfel că se caută un utilaj care să fie dotat cu lamă şi sărăriţă,  fiind cuprins în buget suma de 250.000 de lei pentru achiziţia unui astfel de utilaj.

Administraţia locală a alocat o sumă importantă în buget pentru funcţionarea în condiţii normale a şcolilor, dar a pregătit o sumă importantă pentru o investiţie extrem de utilă în comunitate, înfiinţarea reţelei de gaz-metan.

“Ne pregătim pentru o astfel de investiţie, iar pentru proiectare s-a cuprins în buget 300.000 de lei. Pornim pe acest drum cu speranţe şi ne dorim ca în următorii ani, această utilitate să ajungă în comuna noastră”, spune Vasile Fodor – primarul comunei Năpradea

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie