Connect with us

LUPTE LIBERE

Sebastian Ghiran, luptătorul de bronz al Zalăului

Elevul lui Gheorghe Panc a urcat pe podium la categoria de greutate 100 de kilograme, asigurându-şi astfel medalia de bronz la Cupa României U 15. A fost singura medalie obţinută de un sportiv sălăjean la competiţia desfăşurată la Odorheiu Secuiesc


Luptătorii de la CSS Zalău au avut parte de o perioadă foarte aglomerată, având competiţii în fiecare weekend. Au avut loc turnee de calificare, dar şi finale ale Cupei României la toate categoriile de vârstă.

În perioada 22 – 25 aprilie, la Odorheiu Secuiesc a avut loc finala Cupei României la categoria de U 15, competiţie la care Clubul Sportiv Şcolar a deplasat un lot format din trei sportivi, George Prodan (35 kg), Sorin Ardelean (85 kg) şi Sebastian Ghiran (100 kg).

Cei trei au fost însoţiţi de către antrenorul Gheorghe Panc. Zălăuanii s-au deplasat cu gânduri mari în municipiul din judeţul Harghita, având şanse mari la medalie toţi trei. Din păcate, nu a fost să fie, iar din lotul sălăjean deplasat la turneul din Odorheiu Secuiesc, doar Sebastian Ghiran a reuşit să urce pe podium.

Elevul lui Gheorghe Panc a început destul de prost competiţia şi a pierdut primul meci, însă, în următoarele două meciuri s-a mobilizat mult mai bine şi le-a câştigat pe ambele.

În cele din urmă, Sebi Ghiran a reuşit să urce pe podium la categoria de greutate 100 de kilograme. Participant la categoria de greutate 85 de kilograme, Sorin Ardelean a reuşit o clasare pe locul 6, în timp ce la 35 de kilograme, George Prodan s-a clasat abia pe locul 7. 

“Puteam obţine mai mult, dar asta e. Ne-am revenit, ne-am scuturat un pic şi punct şi de la capăt. Continuăm pregătirea pentru că ne aşteaptă o finală de Campionat Naţional.  Important este ca sportivii să înveţe din greşeli şi să mergem încrezători că putem obţine mai mult. Îl felicit pe Sebi pentru rezultatul obţinut şi sper ca ceilalţi să-şi ia revanşa la Naţionale”, ne-a declarat Gheorghe Panc.

Având în vedere că se apropie Sărbătorile Pascale, antrenorul de la CSS Zalău a avut şi un mesaj pentru elevii săi, mai în glumă, mai în serios.

“Mulţumim tuturor celor care ne susţin activitatea, conducerii CSS Zalău, cât şi părinţilor pentru sprijin şi înţelegere. Nu în ultimul rând, Paşte Fericit sportivilor şi familiilor lor, dar să nu uite că trebuie să rămână în categoriile lor de greutate”, a spus Gheorghe Panc.

După sărbători, în perioada 6 – 9 mai, Sebastian Ghiran, Sorin Ardelean şi George Prodan vor fi prezenţi la finala Campionatului Naţional U 15, competiţie ce va avea loc la Târgu Mureş. Obiectivul zălăuanilor este cucerirea a trei medalii.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in LUPTE LIBERE