Connect with us

DIVIZIA A1

Rareş Bălean, vicecampion în Germania

Aflat la al doilea sezon la VfB Friedrichshafen, voleibalistul zălăuan a cucerit medalia de argint. Echipa sa a jucat finala campionatului cu Berlin Volley, însă gruparea din capitala Germaniei a avut câştig de cauză


Dacă în România a fost campion cu Volei Municipal Zalău, dar şi vicecampion, Rareş Bălean şi-a trecut în palmares şi prima medalie obţinută cu VfB Friedrichshafen, echipă la care joacă din 2019.

După ce sezonul trecut a fost “îngheţat” din cauza pandemiei, în stagiunea 2020 – 2021, Rareş Bălean a avut ocazia să cucerească prima medalie în Germania.

Echipa sa a devenit vicecampioană, pierzând finala cu Berlin Volley, care  domină întrecerea internă, reuşind să câştige al cincilea titlu la rând.

Dacă în sezonul regulat s-a clasat pe primul loc, în play-off, VfB Friedrichshafen a trecut în sferturi de Buhl, cu 2 – 1 la general, iar în semifinale, VfB Friedrichshafen a eliminat-o pe Luneburg, ambele jocuri fiind câştigate cu 3 – 2 de către echipa lui Rareş Bălean.

Finala cu Berlin Volley s-a jucat după sistemul cel mai bun din cinci jocuri, însă a fost nevoie doar de trei meciuri.  Gruparea din capitala Germaniei s-a impus în primul meci cu 3 – 2, reuşid să revină de la 0 – 2 chiar pe terenul rivalilor, după care al doilea meci al finalei de la Berlin l-a câştigat cu 3 – 0. În al treilea joc de la Friedrichshafen, echipa din Berlin s-a impus tot cu 3 – 0 şi a câştigat un nou titlu.

“A fost un sezon dificil şi diferit, în care am avut de trecut peste mai multe probleme. Prima dată am avut nevoie de o altă sală în care să ne antrenăm şi să jucăm, apoi a trebuit să stăm şi în carantină din cauza virusului, dar mă bucur că am reuşit în cele din urmă să fim pe podium. A fost o finală grea pentru noi, dar care cred eu că s-ar fi desfăşurat în alt mod dacă am fi câştigat primul meci de la noi de acasă. Am acumulat multă experienţă în acest an în Germania şi sunt mulţumit de asta”, ne-a declarat voleibalistul zălăuan.

Chiar dacă sezonul s-a terminat în Germania, Rareş Bălean încă nu a intrat în vacanţă, deoarece se află în pregătiri cu echipa naţională, cu care va juca în preliminariile Campionatului European. Bălean speră într-o nouă calificare la turneul final, unde a mai fost cu România, acum doi ani.

“Suntem în grupă cu Slovacia, Albania şi Elveţia şi eu cred că avem şanse destul de bune de calificare, având în vedere că se califică primul loc din cele 7 grupe şi cele mai bune cinci echipe de pe locurile 2”, spune jucătorul. Rareş Bălean nu a trecut  cu vederea performanţa obţinută de noua echipă de volei a Zalăului, care la primul sezon în Divizia A1 a devenit vicecampioană.

“SCM Zalău a avut o evoluţie bună sezonul acesta şi a surprins plăcut multă lume cu obţinerea medaliei de argint”, a precizat Bălean.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1