Connect with us

Sporturi

Cupa Tenis Transilvania, prima competiţie oficială desfăşurată la cea mai modernă bază de tenis din Sălaj – Transilvania Tenis Club

Competiţia s-a desfăşurat sub egida Tenis Partener şi a propus meciuri frumoase şi spectaculoase la patru nivele, toate la simplu


Baza Sportivă Transilvania Tenis Club este cea mai modernă bază de tenis din judeţul Sălaj, iar acest lucru a putut fi posibilă datorită lui prof. Ştefan Andrei Welther care a finanţat construirea acestei baze.

De altfel, inimosul administrator al firmei SC Welthaus SRL este şi fondatorul clubului Transilvania Tenis Club, club aflat în curs de afiliere la Federaţia Română de Tenis.

Până atunci, Baza Sportivă Transilvania Tenis Club a găzduit la finele săptămânii trecute prima competiţie oficială, o competiţie ce s-a desfăşurat sub egida Tenis Partener.

A fost un turneu reuşit ce s-a desfăşurat la patru nivele, 4, 5, 6 şi 7. La toate nivele au fost meciuri frumoase şi spectaculoase.

La nivelul 4, în marea finală au ajuns Luca Marian şi Mircea Ciupe, ambii din Zalău, primul având câştig de cauză, scor 6 – 2, 6 – 4.

La nivelul 5 au reuşit să ajungă în ultimul act Marin Mercea şi Daniel Buda, ambii din Zalău, Marin fiind cel care avea să câştige, la capătul unui meci echilibrat, scor 6 – 2, 7 – 6 (6).

Zălăuanul Vlad Mercea a avut o evoluţie foarte bună la nivelul 6, reuşind să câştige medalia de aur, după o finală câştigată în faţa zălăuanului Eugen Crişan.

Şi la nivelul 7, finala a fost sută la sută zălăuană, Ioana Lung şi Daniel Sitaş duelându-se pentru trofeu. Ioana a fost favorită şi şi-a respectat blazonul, reuşind o victorie în două seturi, scor 6 – 1, 6 – 2.

“A fost un turneu reuşit şi ne dorim să mai organizăm un turneu unde sperăm ca numărul participanţilor să fie şi mai mare, pentru că acum s-au înscris destul de puţini”

prof. Ştefan Andrei Welther

În prezent, Transilvania Tenis Club este în curs de afiliere la Federaţia Română de Tenis, iar după ce această procedură va fi finalizată, prof. Ştefan Andrei Welther intenţionează să organizeze la Baza Sportivă Transilvania Tenis Club turnee de rang FRT, ITF, dar şi Futures în valoare de 15.000 de dolari.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi