Connect with us

FOTBAL

Atletic Zalău a spus pas campionatului de juniori republicani

Repartizată în Seria a XV-a alături de alte patru grupări, formaţia zălăuană a renunţat să mai participe în competiţie, după ce FRF a anunţat începerea campionatului doar cu câteva zile înainte să programeze prima etapă

După ce protocolul medical a fost modificat, iar testele rapide au fost acceptate, Federaţia Română de Fotbal a decis să demareze şi competiţiile de juniori care erau suspendate. Doar Liga Elitelor U 19 şi U 17 erau în desfăşurare din toamnă, dar de săptămâna trecută, FRF a dat drumul campionatului naţional de juniori republicani la U 19 şi U 17, cât şi la Liga Elitelor U16.

În Campionatul Naţional U 19 şi U 17 a fost înscrisă şi Atletic Zalău, însă gruparea zălăuană a renunţat  să mai participe. Timpul foarte scurt pentru organizare, cât mai ales costurile cu testele rapide au determinat mai multe echipă să se retragă. FRF a anunţat începerea campionatului lunea şi sâmbăta a şi programat prima etapă.

Au fost mai multe jocuri care nu s-au disputat, iar în seria din care făcea parte Atletic au confirmat participarea Minaur Baia Mare, ACS FC Recea, CIL Sighetu Marmaţiei şi LPS Satu Mare. Sâmbătă a avut loc o singură partidă din această serie, între Minaur Baia Mare şi LPS Satu Mare, încheiată cu victoria maramureşenilor, scor 4 – 1.

Din cele 16 serii al Campionatului Naţional U19 şi U17, un total de 11 meciuri nu s-au jucat în prima etapă, deoarece mai multe grupări au spus pas competiţiei. Multe echipe au invocat şi costurile acestor teste rapide, obligatorii tot la 7 zile, deşi în toamna anului trecut FRF a ajutat fiecare membru afiliat cu suma de 5.000 de euro în contextul pandemiei de COVID-19.

Sistemul competiţional ales pentru acest sezon la juniori republicani este unul de avarie, în condiţiile în care echipele vor juca 5 – 6 jocuri în sezonul regulat.

Doar prima clasată din cele 16 serii se va califica în fazele eliminatorii ale campionatului programate pe 28 mai şi 3 iunie. Etapa finală a campionatului urmează să se dispute în perioada 7 – 8 iunie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL