Connect with us

DIVIZIA A1

MOMENT EMOȚIONANT. Brazilianul Leo Dal Bosco părăseşte Zalăul după 8 ani

Titratul voleibalist sud-american se desparte de voleiul de sub Meseş cu o medalie de argint pe care o adaugă la celelalte performanţe obţinute la Zalău, unde a mai câştigat un titlu național, două cupe şi alte patru medalii de argint

Transferat prima dată la Volei Municipal Zalău, în 2013, Leo Dal Bosco a jucat nu mai puţin de 8 ani sub Meseş. Cu Volei Municipal Zalău a reuşit să câştige un titlu, două Cupe, dar şi patru medalii de argint, iar în vară a fost dorit şi la SCM Zalău, noua echipă de volei din oraş. Leo Dal Bosco a revenit cu drag la Zalău şi a pus umărul la o performanţă notabilă obţinută de SCM: câştigarea medaliei de argint.

Brazilianul a fost unul dintre cei mai importanţi jucători din lot, fiind şi căpitanul echipei, care a contribuit din plin la calificarea în play-off-ul pentru locurile 1 – 4. Din păcate pentru jucător, chiar înainte de startul celei mai importante faze a campionatului, s-a accidentat şi nu a putut juca în play-off, fiind suspect de hernie de disc.

“Fără să ştirbesc din meritele jucătorilor care l-au înlocuit, fără Leo nu cred că ne-am fi calificat în play-off-ul pentru locurile 1 – 4. El a fost un jucător foarte important pentru noi în sezonul regulat şi cu ajutorul lui noi ne-am calificat în play-off unde am avut posibilitatea să ne batem pentru medalii. Leo a făcut meciuri senzaţionale, acasă cu Steaua, cu Craiova, dar mai ales cu Dinamo, când a fost cel mai bun jucător de pe teren. Şi-a făcut treaba în acest sezon cu vârf şi îndesat, chiar dacă în ultima parte a campionatului a fost accidentat”, spune managerul Adrian Feher.

Chiar dacă nu a putut juca în play-off, Leo a fost alături de echipă şi la final de sezon a intrat şi el în posesia unei medalii de argint. Se pare că a fost ultima sa medalie sub Meseş, deoarece brazilianul a anunţat conducerea că părăseşte Zalăul şi se întoarce în ţara sa natală.

Din câte se pare, Leo Dal Bosco îşi va încheia cariera de voleibalist, la 34 de ani.

“El şi-a exprimat dorinţa să nu mai continue, iar noi i-am mulţumit pentru tot ce a făcut la Zalău. Uşa echipei SCM o să fie mereu deschisă pentru el, dacă va dori vreodată o eventuală colaborare cu noi. Este un jucător extrem de apreciat la Zalău, pentru care a luat multe trofee şi medalii”, spune Adrian Feher.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1