Connect with us

Actualitate

Dan Ghiurco, propunere curajoasă în faţa conducerii centrale a PSD. Primarul îl vede pe președintele Academiei Române candidatul perfect la prezidenţiale

Din informatile primite pe surse, primarul oraşului Jibou a venit cu această propunere în cadrul vizitei conducerii centrale a Partidului Social Democrat de la Jibou. A fost o propunere curajoasă care a fost privită cu ochi buni de toţi primarii si viceprimarii PSD din Sălaj, prezenţi la întâlnire


Marcel Ciolacu – preşedintele PSD, alături de Gabriela Firea şi alţi lideri ai Partidului Social Democrat au fost recent în vizită la Jibou, acolo unde au s-au întâlnit cu toţi primarii PSD din judeţul Sălaj.

S-au discutat mai multe probleme cu care se confruntă administraţiile locale, sumele mici alocate primarilor PSD de Consiliul Judeţean şi necesitatea unui nou program de dezvoltare locală.

Însă, pe lângă aceste subiecte, Dan Ghiurco – primarul oraşului Jibou, a venit cu o propunere interesantă pentru Alegerile Prezidenţiale ce vor avea loc în 2024.

Astfel, edilul orasului de pe Someş l-a propus pe Ioan-Aurel Pop – preşedintele Academiei Române pentru funcţia de candidat din partea Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte al României.

Dan Ghiurco a făcut această propunere în faţa conducerii centrale a Partidului Social Democrat pentru că îl consideră pe academicianul Ioan-Aurel Pop, un om a cărui probitate profesională şi umană nu poate fi contestată de nimeni şi care ar avea şanse reale de câştig, fiind un om respectat şi apreciat care promovează valorile naţionale.

Propunerea primarului din Jibou a fost privită cu ochi buni de toţi primarii din Sălaj care au fost prezenţi la acea întâlnire.

Ioan-Aurel Pop s-a născut la data de 1 ianuarie 1955 în satul Sântioana, comuna Ţaga, judeţul Cluj.

Este cel mai renumit istoric român al timpurilor noastre, profesor universitar din anul 1996 şi fost rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj între anii 2012 – 2020.

Începând din anul 2010 este membru titular şi din 2018 şi preşedinte al Academiei Române.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate