Connect with us

FOTBAL

Liga a IV-a se joacă în doar 24 de judeţe din ţară

Din cele 41 de judeţe plus capitala, doar 24 de AJF-uri au pornit minicampionatele la Liga a IV-a şi până pe 8 mai vor desemna o campioană care va merge la barajul pentru Liga a III-a. În turul preliminar al barajului vor intra doar 6 campioane, în timp ce 18 echipe mai “norocoase” vor ajunge direct la barajul final cu echipe din eşalonul superior


Pe repede înainte, aşa au trebuit să se organizeze AJF-urile pentru a porni un minicampionat la Liga a IV-a. Au avut de respectat condiţii dure, după ce FRF a impus un campionat judeţean cu minim 4 echipe la start şi cu şapte jocuri, iar întreaga competiţie să se finalizeze până la data de 8 mai.

AJF Sălaj s-a conformat şi a găsit patru competitoare, iar Liga a IV-a a şi început în weekendul trecut, când s-au jucat primele două etape. Din cele 42 de judeţe, doar 24 de AJF-uri au pornit minicampionatele şi vor desemna o campioană care va merge la baraj.

Dintre cele 24 de campioane judeţene, prin tragere la sorţi se vor desemna 18 echipe mai norocoase, care vor merge direct în etapa a II-a a barajului de promovare, unde vor juca tur-retur cu echipele aflate pe locuri retrogradabile în Liga a III-a. Barajul final va fi pe 16 şi 23 mai, însă pe 12 mai, şase campioane judeţene se vor duela între ele pe teren neutru pentru desemnarea celorlalte trei echipe calificate în barajul final.

Din Sălaj, cele mai mari şanse de a ajunge la baraj le are Rapid Jibou, care are maxim de puncte după două etape.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL