Connect with us

LUPTE LIBERE

Luptătorii George Prodan şi Sorin Ardelean, la prima competiţie internaţională

Elevii lui Gheorghe Panc au participat la Wrestling Challenge de la Cluj-Napoca, o competiţie la care au luptat peste 300 de sportivi din mai multe ţări europene


Perioadă aglomerată pentru luptătorii de la CSS Zalău. După turnee de calificare şi finale ale Cupei României, pentru sportivii pregătiţi de Gheorghe Panc a urmat un turneu internaţional ce a avut loc la Cluj-Napoca.

Mai exact, pentru doi dintre luptători. Este vorba despre George Prodan (cat. 38 kg) şi Sorin Ardelean (cat. 85 kg). Cei doi s-au aflat la startul competiţiei Wrestling Challenge, o competiţie rezervată categoriei de vârstă U 15. Peste 300 de sportivi din ţări precum Moldova, Suedia, Italia, Georgia, Bulgaria, Ucraina sau Serbia şi bineînţeles, România s-au luptat la Cluj-Napoca pentru o clasare pe podium, la categoriile de greutate propuse de organizatori.

În ceea ce priveşte prestaţia celor doi luptători sălăjeni, Sorin Ardelean a reuşit o clasare pe locul 5, în timp ce George Prodan s-a clasat pe locul 9, fiind o prestaţie mai degrabă ştearsă.

“Pentru noi a fost mai mult o competiţie de verificare înainte de Cupa României U 15. De Prodan am fost nemulţumit pentru că nu a fost atent şi s-a grăbit. A pierdut împotriva unui român cu care e posibil să se dueleze şi în Cupă. Au fost luptători buni care se pot lupta şi la nivel de seniori din punct de vedere al forţei şi al cunoştinţei sunt peste noi. Dar, având în vedere că am obţinut un loc 5 şi Sorin Ardelean a punctat pentru delegaţia României, nu putem decât să fim mândri. Sperăm ca până la finala Cupei să remediem problemele sesizate la această competiţie”, ne-a declarat Gheorghe Panc – antrenorul secţiei de lupte libere.

La finele săptămânii are loc finala Cupei României U 15, iar CSS Zalău va deplasa un lot format din George Prodan (38 kg), Sorin Ardelean (85 kg) şi Sebastian Ghiran (100 kg). Ar putea face deplasarea la competiţia din Odorheiu Secuiesc şi Ionuţ Ghiran (42 kg), însă în zilele următoare, antrenorul Gheorghe Panc va lua o decizie asupra sa.

“Fiecare sportiv are şansă la medalie, dar depinde de tragerea la sorţi. Sebastian Ghiran are o şansă mare să obţină medalie, fiind şi în ultimul an de copii. Dacă face tot ce trebuie şi ascultă indicaţiile, are şansă la medalie. Dar, eu zic să mergem cerşetori şi să venim prinţi. Sportivii trebuie să conştientizeze că trebuie muncit mult pentru a face performanţă”, a mai spus Gheorghe Panc.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LUPTE LIBERE