Connect with us

Social

FOTO – O stradă din cartierul rezidenţial Sărmaş arată ca după război. O locatară a unui imobil din zonă: “Şi noi plătim impozite”

Femeia spune că s-au făcut mai multe sesizări către autorităţile locale, dar strada nu a fost reabilitată. De data aceasta, a venit prompt şi răspunsul de la Primărie

Pe strada Petru Dulfu din cartierul rezidenţial Sărmaş din municipiul Zalău locuiesc peste 20 de familii, în general familii tinere. Există acolo oameni ce locuiesc chiar şi de 15 ani.

De ani buni, însă, locatarii imobilelor de pe stradă au o mare problemă şi un mare “off”: infrastructura rutieră. Drumul, în lungime de aproximativ 280 de metri, a fost asfaltat acum ani buni, dar între timp s-a deteriorat serios.

De-a lungul anilor, cetăţenii din zonă au făcut mai multe sesizări pe adresa Primăriei, dar drumul nu a fost reabilitat.

În ultimul răspuns primit de la Primărie, se arăta că structura drumului se va schimba, din pământ în asfalt, prin turnarea unui strat de binder. Valoarea declarată a lucrărilor era de 53.000 lei. Până la urmă, strada Petre Dulfu a intrat în Reparaţie Capitală, dar nu pentru asfaltare, ci pentru pietruire, la suma de 54.500 lei. Aşadar, în situaţia de lucrări nu se regăseasu nici rigole, dar nici asfaltarea!?

“În anul 2019, a avut loc o aşa numită reabilitare. Cu 53.000 de lei, acolo s-au adus vreo trei maşini de piatră şi a fost săpat un şanţ. La fiecare ploaie, strada noastră este impracticabilă. Şi după ploile din zilele trecute, strada arată ca după război. De trei ani, nimeni nu ne întreabă nimic. După ultima sesizare, făcută înainte de pandemie, am primit şi un răspuns de la Primărie, unul prin poştă… De făcut, nu s-a făcut nimic. Cred că strada noastră e cam singura din cartier neasfaltată… Vreau să precizez că şi noi plătim impozite“, spune cu amărăciune în suflet Ioana Păcurar – o locatară a unui imobil de pe strada Petru Duflu – pentru Ştirile din Sălaj.

Aceeaşi persoană s-a plâns şi de faptul că în zonă există un adevărat focar de infecţie, de la ferma de vaci şi porci din zonă…

“Şi pe acest subiect s-au făcut mai multe sesizări la Primărie şi la DSP. Ultima a fost făcut chiar duminică la poliţie, după ce o turmă de porci lăsaţi de izbelişte pe stradă, au intrat în curţile noastre”, a mai punctat femeia.

Ultima oră. A venit şi răspunsul Primăriei

Ca urmare a scrisorii ajunse pe adresa redacţiei, am făcut şi noi o solicitate către Primăria municipiului Zalău, urmând ca în această după-amiază să şi primim un răspuns.

“Primăria Municipiului Zalău a avut și în anul 2020 în program lucrări de reparații capitale pe strada Petru Dulfu, însă aceste lucrări nu au fost executate până vor fi finalizate lucrările de extindere a rețelei de canalizare, proiect al Companiei de Apă în cadrul POIM, care prevede extinderea rețelei de canalizare și apă în municipiu.

Odată cu finalizarea acestor lucrări, Primăria Municipiului Zalău va interveni pe această stradă cu lucrări de reabilitare a carosabilului, amenajare rigole, acces. Până în momentul în care se poate interveni cu lucrări de reparații capitale, pe această stradă vor fi executate lucrări de întreținere”, au punctat reprezentanţii Primăriei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social