Connect with us

DIVERSE

Turneele naţionale de minifotbal ar putea începe în perioada următoare

În condiţiile în care la protocolul medical au fost incluse şi testele rapide pentru COVID-19, minifotbalul şi-ar mai putea relua din activitate, iar Federaţia intenţionează ca în perioada următoare să organizeze tradiţionalele turnee naţionale, care au fost suspendate de anul trecut

După mai bine de un an de pauză, sportul la nivel de amatori a primit veşti mai bune, în sensul că testele rapide pentru COVID-19 au fost certificate. Potrivit protocolului medical, aceste teste rapide sunt valabile 7 zile, iar costurile sunt mai  reduse decât testele RT-PCR, care erau valabile timp de 14 zile.

Unele competiţii de amatori au şi demarat odată cu aflarea acestei veşti. Se pregăteşte de un restart şi minifotbalul, însă deocamdată, Federaţia i-a în calcul doar pornirea competiţiilor naţionale, care se vor desfăşura pe durata a 3 – 4 zile, la final de săptămână, astfel încât  echipele participante să fie nevoite să suporte un singur rând de teste.

“Singurul lucru pozitiv pe care îl vedem prin aceptarea acestor teste rapide este faptul că se vor putea organiza competiţii de weekend, pe durata a 2 – 3 zile, cu condiţia ca fiecare participant să aibă acel test.Sunt şanse ca la nivel naţional să se demareze acele competiţii tradiţionale, Supercupa, Campionatul Regional, Cupa României, însă doar cu această condiţie, ca fiecare participant să îşi facă testul. Acesta este singurul avantaj, în rest această decizie nu este ceva prin care să putem spune că s-au pornit competiţiile de amatori”, ne-a declarat Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal.

Dacă turneele naţionale ar putea începe în perioada următoare, legat de campionatele judeţene, acestea mai au de aşteptat, deoarece  testele rapide ar însemna o cheltuială mare pentru echipe, care ar fi nevoite să îşi testeze jucătorii în fiecare săptămână.

“Din păcate  pentru sportul amator este peste posibilitatea financiară şi nu ne ajută. Nimeni nu îşi va permite să facă săptămânal teste, ca să poată juca    în campionat. Nu este o soluţie pentru sportul amator, decât pentru organizarea unor competiţii de weekend.Aşteptăm reguli care să ajute cu adevărat sportul amator”, a mai spus Ioan Onicaş.

Dia Guard Cipricom a fost declarată ultima câştigătoare a Superligii la minifotbal şi va reprezenta Sălajul la Supercupa României, turneu care ar putea demar în această primăvară.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVERSE