Connect with us

FOTBAL

Se modernizează baza sportivă din Rus

Profitând de pauza competiţională, în perioada următoare vor avea loc lucrări de modernizare a bazei sportive de la Rus, astfel încât totul să fie pregătit pentru sezonul care este tot mai probabil să înceapă în toamnă la Liga a V-a, eşalon în care evoluează şi Olimpia Rus


Olimpia Rus este una dintre echipele cu state vechi în fotbalul judeţean. De mai bine de două decenii este prezentă an de an în fotbalul mic, reuşind să câştige de două ori Seria Est din Liga a V-a, la capătul sezoanelor 2008 – 2009, respectiv 2016 – 2017.

A mai fost aproape să câştige Seria în două rânduri, însă, în cele din urmă a terminat pe locul secund.

Este o echipă de tradiţie în Liga a V-a, eşalon în care a evoluat în tot acest timp. Chiar dacă putea promova în eşalonul superior, din cauza problemelor financiare, a optat să nu facă acest lucru şi să continue în Liga a V-a.

În ultimul sezon, întrerupt de pandemia de coronavirus, Olimpia Rus se lupta pentru un loc în play-off. N-a mai avut ocazia să ducă lupta până la capăt, având în vedere că a fost îngheţat campionatul în luna martie 2020. De atunci şi până în prezent nu a mai avut loc niciun meci oficial în Liga a V-a, astfel că la fel ca toate echipele, şi Olimpia Rus aşteaptă cu nerăbdare să înceapă noul sezon.

“Speranţe avem, dar nu cred că este posibil ca Liga a V-a să înceapă mai repede, decât în toamnă. Nu prea se poate. Chiar şi dacă s-ar găsi o variantă cu teste rapide, nu cred că se poate, ar fi cheltuieli prea mari”, ne-a declarat Augustin Bodea, preşedintele Olimpiei Rus.

“Este urât fără fotbal”

Această pauză competiţională afectează lumea sportului amator, astfel că pe zi ce trece, dorul de fotbal este din ce în ce mai mare, fiind o perioadă grea, atât pentru jucători, cât şi pentru delegaţi sau preşedinţi de cluburi sau asociaţi.

Aşa este şi cazul lui Augustin Bodea, care remarcă şi faptul că incertitudinea care planează asupra fenomenului sportiv amator ţine în stand-by şi echipele.

“Este urât fără fotbal, este o perioadă grea şi sper să înceapă cât mai curând sezonul. Ţinem legătura cu băieţii, dar mare lucru nu putem face. Nu putem face nici transferuri, nimic, dacă nu ştim ceva concret”, spune Bodea.

“Ne dorim să fim pregătiţi pentru sezonul care va începe”

Până să înceapă noul sezon, la baza sportivă din Rus se vor efectua lucrări de modernizare, atât la suprafaţa de joc, cât şi la vestiare, astfel încât baza să fie pregătită în toamnă pentru startul noului sezon. Bineînţeles, dacă va începe.

“S-a schimbat şi conducerea Primăriei şi avem promisiuni că baza sportivă de la Rus va fi modernizată. Refacerea gardului ce împrejmuieşte terenul, suprafaţa de joc, cât şi modernizarea vestiarelor. Ne dorim să fim pregătiţi pentru sezonul care va începe”, spune Ioan Augustin Bodea.

Ionuţ Rus şi Adalbert Pintea continuă la Rus?

Fără doar şi poate, mijlocaşul Ionuţ Rus şi atacantul Adalbert Pintea sunt două piese importante în angrenajul echipei din Rus. Cei doi şi-au adus contribuţia la câştigarea primului loc în Seria Est din Liga 5, fiind jucători de bază ai echipei.

Totuşi, pentru returul sezonului trecut, cei doi au fost împrumutaţi la CS Barcău Nuşfalău, echipă din Liga a IV-a.

Însă, nu au apucat să joace decât un meci. Astfel, jucătorii au revenit la Rus, iar conducerea a purtat discuţii cu aceştia pentru ca jucătorii să continue la Olimpia când noul sezon va începe.

“Ionuţ Rus şi Adalbert Pintea au fost împrumutaţi la Nuşfalău. Am discutat cu ei şi vor reveni la Rus când campionatul va începe. Vom lua totul pas cu pas şi dacă vom reuşi să câştigăm din nou campionatul, vom vedea dacă vom promova în Liga a IV-a”, a conchis Ioan Augustin Bodea.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL