Connect with us

FOTBAL

Venus Giurtelec acuză Federaţia Română de Fotbal. “A fost o bătaie de joc la adresa echipelor din Liga a IV-a”

Gruparea condusă de Mircea Chiş era interesată de participarea în minicampionatul Ligii a IV-a dar a renunţat din cauza programului prea solicitant şi a regulilor dure impuse de FRF pentru organizarea campionatelor de Liga a IV-a şi a sistemului de promovare

Acum două săptămâni, FRF a emis un comunicat prin care a anunţat modalitatea de promovare în Liga a III-a, cât şi cerinţele impuse pentru ca AJF-urile să poată organiza un campionat la Liga a IV-a.

Regulile dure impuse de FRF au determinat mai multe echipe să renunţe la participarea în Liga a IV-a.

Şi Venus Giurtelec a spus pas competiţiei, deşi la videoconferinţa organizată de AJF Sălaj, gruparea din comuna Măerişte şi-a anunţat intenţia de participare.

“Am renunţat să mai participăm, dar nu din motive financiare sau de lot, ci din cauza programului prea solicitant. Nu are rost să ne riscăm. Am discutat şi cu jucătorii şi majoritatea au fost de acord să nu participăm. Este greu să joci două meciuri în decurs de doar două zile, fără nicio pregătire”, spune Mircea Chiş.

Conducătorul de la Venus Giurtelec este dezgustat de modul cum a procedat FRF în legătură cu sistemul de promovare pentru Liga a III-a.

“A fost o bătaie de joc din partea Federaţiei Române de Fotbal la adresa echipelor din Liga a IV-a. Este un ajutor dat echipelor de Liga a III-a. Şansele sunt extrem de mici pentru ca o echipă de Liga a IV-a să treacă la baraj de o echipă ce vine din Liga a III-a, după un sezon cu meciuri şi cu pregătire”, a spus conducătorul echipei din Giurtelec.

Mircea Chiş s-ar fi aşteptat ca în această perioadă grea, fotbalul amator să fie ajutat de autorităţile judeţene.

“AJF Sălaj ne-a spus că vom fi ajutaţi de Consiliul Judeţean. Cred că acum era momentul  să intervină şi să ajute echipele care vor să participe. Cu siguranţă, mai multe echipe şi-ar fi dorit să participe, dar din motive financiare au renunţat”, a spus Mircea Chiş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL