Connect with us

DIVIZIA A1

Un jucător de la SCM Zalău, convocat la Naţionala României de volei!

Evoluţiile foarte bune pe care le-a avut în tricoul Zalăului i-au adus lui Andrei Mihalescu o convocare la lotul României, cu care va participa în luna mai în turneele de calificare pentru Campionatul European, dar şi în Golden League

Deşi nu a venit la Zalău de la echipă de top, Andrei Mihalescu s-a făcut remarcat la SCM şi este unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei zălăuane. Adrian Feher l-a ochit de ceva timp şi în vara trecută a insisitat ca el să fie transferat la Zalău.

Managerul de la SCM şi-a pus mare încredere în Mihalescu, iar voleibalistul a confirmat din primele meciuri sub comanda antrenorilor Sorin Pop şi Marius Lazăr.  

O arată acest lucru şi statistica Federaţiei Române de Volei, unde secundul de la SCM Zalău este între cei mai buni jucători, reuşind să contabilizeze 291 de puncte în 74 de seturi.

Evoluţiile sale nu au fost trecute cu vedere de selecţionerul Dănuţ Pascu, care în alcătuirea lotului României pentru următoarea acţiune l-a inclus şi pe voleibalistul de la SCM Zalău.

Recent, pe adresa clubului a venit o convocare pentru Andrei Mihalescu, care se va prezenta la reunirea lotului de la Ploieşti, din 20 aprilie.

România va începe un stagiu de pregătire pentru participarea la turneele de calificare pentru Campionatul European.

Primul turneu are loc în perioada 6 – 8 mai, în Slovacia, iar al doilea turneu se va juca în România, în perioada 14 – 16 mai. Naţionala României este într-o grupă cu Albania, Slovacia şi Elveţia, urmând să joace cu fiecare adversar tur-retur. Prima clasată din cele şapte grupe se va califica la turneul final, cât şi cele mai bune cinci naţionale de pe locurile 2. Campionatul European are loc în luna septembrie, în Polonia, Cehia, Estonia şi Finlanda.

Tot în această primăvară, Naţionala României mai participă în Golden League. Primul turneu are loc în Olanda, în perioada  27 – 31 mai, iar al doilea în Ucraina, în perioada 3 iunie – 7 iunie.

”Pentru unii poate este o surpriză, dar pentru mine este o convocare normală, având în vedere cum a jucat Andrei Mihalescu în acest sezon. Este în top 3 jucători ca şi valoare din campionatul românesc şi cred că este o convocare meritată. Sunt convins că va face o figură frumoasă la Naţională mulţi ani de acum înainte”, ne-a declarat Adrian Feher.

Andrei Mihalescu: ”Acest sezon reprezintă un mare pas în faţă pentru mine şi asta datorez întregii echipe”

Transferat de la Unirea Dej, Andrei Mihalescu a făcut un salt important în carieră, iar la 24 de ani a ajuns să joace constant la o echipă cu pretenţii în Divizia A1

După un sezon foarte bun, voleibalistul a prins şi o convocare la Naţionala României, cu care va avea ocazia să joace în preliminariile Campionatului European.

”Mă bucur că am ales sa vin la SCM Zalău unde am avut un an bun şi am putut sa evoluez pe plan profesional. Pentru mine acest sezon este un mare pas înainte şi datorez asta întregii echipe care m-a susţinut. Sunt încantat că am fost convocat la echipa naţională unde la fel o să încerc să am rezultate cât mai bune”, ne-a declarat Andrei Mihalescu.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1