Connect with us

HANDBAL

S-a încheiat cel mai longeviv tur din Liga Naţională. HC Zalău la un punct de zona europeană

Început în octombrie, turul de campionat s-a terminat abia în aprilie, în condiţiile în care la 12 turnee s-au programat doar jocurile din cadrul unei singure etape. Formaţia zălăuană a încheiat turul cu o victorie în faţa Slatinei şi se află pe locul 9, însă este în apropierea locurilor de Europa, fiind la un singur punct de locul 5


Doar în România, campionatul de handbal se dispută sub formă de turnee, o modalitate pe care multe echipe nu au agreeat-o.

Un singur turneu a programat patru etape, este vorba de turneul al doilea, care a avut loc la Sf. Gheorghe, în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie 2020.În rest au fost 12 turnee, în care s-au jucat doar câte o etapă, o practică aleasă de FRH, prin care turul s-a prelungit până săptămâna trecută.

A fost practic cel mai longeviv tur, care a durat şase luni, în care echipele au fost plimbate prin ţară, pentru turnee ce au avut loc la Sf. Gheorghe, Ploieşti, Braşov, Vâlcea, Baia Mare şi cele mai multe la Bucureşti, unde s-au jucat 5 turnee! Şi ultimul turneu din tur a avut loc tot la Bucureşti, unde HC Zalău a jucat cu CSM Slatina.

După două înfrângeri la rând, gruparea de sub Meseş şi-a revenit şi a obţinut o victorie clară, după un joc pe care l-a dominat. 

Zălăuancele s-au impus cu 21 – 18, având un avantaj de trei goluri şi la pauză, însă pe parcursul jocului, echipa antrenată de Gheorghe Tadici a avut chiar şi un avans de cinci goluri.

Şapte victorii şi şapte înfrângeri a înregistrat HC Zalău în turul de campionat, pe care l-a încheiat pe locul 9, cu 21 de puncte. Gruparea de sub Meseş este la un singur punct de locul 5, poziţie care duce în cupele europene, pe care se află Măgura Cisnădie.

“A fost o victorie normală. Am fost mai buni şi faptul că am avut o singură aruncare de la 7 m, asta spune multe. Remarc faptul că, deşi este a cincea deplasare pe teren neutru la Bucureşti, ne-a priit Sala Polivalentă şi am făcut nişte puncte importante. Avem 21 de puncte, ceea ce ne propusesem pentru tur, îmi felicit toate jucătoarele pentru că au ştiut foarte bine să gestioneze competiţia. Nu e uşor să faci 9-10 ore pe drum în cinci deplasări şi să mai faci şi puncte”, a spus Tadici după meciul cu Slatina.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL