Connect with us

FOTBAL

FOTO și VIDEO – Lecţie de ambiţie şi determinare. Sportul Şimleu a învins SCM Zalău

Elevii lui George Zima au demonstrat că în fotbal, ambiţia şi determinarea au un rol important, un rol care de cele mai multe ori învinge talentul sau bugetul. Aşa a fost şi azi la Şimleu Silvaniei, când echipa locală a învins SCM Zalău, echipă cu pretenţii de promovare în Liga a II-a


Sportul Şimleu nu a pierdut niciun meci pe teren propriu în această ediţie de campionat şi nici nu îşi imagina să piardă tocmai în faţa “rivalei” din Zalău. Băieţii lui George Zima au jucat cu multă ambiţie şi determinare şi după cele 90 de minute, nu doar că nu au pierdut, ci chiar au reuşit să învingă SCM Zalău, o echipă cu pretenţii de promovare în Liga a II-a.

Prima repriză a început destul de discret cu clasicele minute de tatonare, iar prima ocazie le-a aparţinut zălăuanilor, dar şutul lui Sergiu Pop a fost respins de şimleuanul Paul Cosma.

În următoarele minute nu au mai fost faze importante, până în minutul 27, când Gueye Mansour a marcat, însă, golul a fost anulat pe motiv de fault în atac asupra portarului zălăuan Bogdan Miron.

SCM Zalău a continuat să aibă o prestaţie destul de ştearsă în prima parte, iar câteva minute mai târziu, Mansour avea să-i taxeze din nou.

George Pop a centrat perfect dintr-o lovitură de la colţul terenului, iar atacantul senegalez a înscris cu o lovitură de cap din zona careului de 6 m.

Abia pe finalul reprizei şi-a mai creat SCM Zalău o ocazie, la o lovitură liberă a lui Sergiu Pop, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Astfel, la cabine s-a intrat cu avantajul minim al şimleuanilor.

În partea secundă, Sportul Şimleu a continuat să fie echipa mai periculoasă, iar în minutul 69 putea să-şi dubleze avantajul. Mansour a pătruns în careu şi a şutat periculos, dar şutul său a fost respins de Bogdan Miron. Mingea a ajuns la Dănuţ Contraş, care a reluat cu capul milimetric pe lângă poartă.

Câteva minute mai târziu, Zalăul a avut o ocazie importantă, dar şutul lui Vadim Calugher din minutul 74 a trecut pe lângă.

Finalul a fost unul destul de încins, iar centralul partidei a dictat penalty pentru SCM Zalău în urma unui henţ comis de Adelin Neaga.

Însă, a intervenit arbitrul asistent care era demult cu fanionul ridicat pentru o poziţie de ofsaid înainte de comiterea henţului, astfel că centralul şi-a schimbat decizia.

SCM Zalău a mai avut pe final o oportunitate de a marca, însă, Paul Cosma a scos în două rânduri în faţa lui Logon Romaric, în timp ce Gabriel Caba a scos şutul englezului de pe linia porţii!

Astfel, s-a terminat 1 – 0 pentru Sportul Şimleu, o echipă care a mai dat încă o lecţie de ambiţie şi determinare unei echipe cu pretenţii din această serie.

Pentru Sportul Şimleu urmează o deplasare dificilă la Baia Mare, în timp ce SCM Zalău primeşte vizita pe teren propriu a celor de la CSM Satu Mare.

Într-un alt meci al Seriei, CSC Sânmartin a învins CAO Oradea, astfel că SCM Zalău mai are nevoie de 3 puncte în ultimele două etape pentru a fi califica la barajul de promovare. După meciul cu CSM Satu Mare, în ultima etapă, zălăuanii vor evolua în deplasare la Progresul Şomcuta Mare.


Sportul Şimleu – SCM Zalău 1 – 0 (1 – 0)

A marcat: Gueye Mansour (’32)

Sportul: Paul Cosma – Gabriel Caba, Marius Leitan (c), Claudiu Petruş, Luigi Pop, George Pop, Bodis Norbert, Adelin Neaga, Dănuţ Contraş, Lazar Zoltan şi Gueye Mansour. Au mai intrat: Eduard Trinka, Roland Crişan şi Olimpiu Ardelean. Rezerve: Sipos Jozsef – Vlad Pop, Bogdan Oltean, Sebastian Pop, Alexandru Crişan şi Lukacs Marc. Antrenor: George Zima

SCM Zalău: Bogdan Miron – Răzvan Dulap, Alin Mutu (c), Cristian Jalbă, Mihai Cohan, Iustin Ardelean, Vadim Calugher, Mihai Petra, Mihai Forna, Logon Romaric şi Sergiu Pop. Au mai intrat: Andrei Pop – Mihai Onicaş, Sebastian Duma şi Sebastian Culda. Rezerve: Gabriel Vişan, Alexandru Jula, Dănuţ Cozma şi Denis Cubaş. Antrenor: Vasile Jula


loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL