Connect with us

Actualitate

Terapie prin Artă la Spitalul Judeţean Zalău

Printr-un proiect denumit “Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy”, în luna iunie va avea loc la cea mai mare unitate spitalicească din Sălaj mai multe activităţi de… terapie prin artă


Artiştii clujeni au creat un proiect frumos şi inedit, sub numele de “Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy”. În acest an, acest proiect a ajuns la cea de-a noua ediţie şi va ajunge în premieră şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Sălaj.

În perioada iunie – august, artiştii îşi propun să ajungă la cinci insituţii medicale din Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Zalău, la cel din urmă în luna iunie.

Prin cadrul acestui proiect se vor organiza concerte în aer liber, vor fi amenajate spaţii verzi relaxante, spectacole de comedie, ateliere creative cu rol terapeutic, socializare asistată de psihologi pentru pacienţii singuri şi alte activităţi care să ofere acces la cultură, suport emoţional, prilej de relaxare.

Activităţile din cadrul acestui proiect pot fi realizate prin strânsa colaborare cu reprezentanţii spitalelor şi cu artişti.

Organizatorii îşi propun ca până pe 15 iunie să strângă 30 % din bugetul total al proiectului de la donatori individuali care doresc să susţină terapia prin artă în spitale.

Donațiile se pot face direct pe siteul ONG-ului: createactenjoy.com, unde poate fi aleasă suma și tipul de donație (lunară/recurentă sau unică), sau prin trimiterea unui SMS la numărul 8833, prin care e donată proiectului suma de 2 euro.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Actualitate