Connect with us

Administraţie

S-au reluat lucrările de infrastructură în comuna Sânmihaiu Almaşului

Printr-un proiect pe PNDL II, în comună se asfaltează două drumuri comunale şi mai multe uliţe din Sânta Maria, Bercea şi Sînmihaiu Almaşului. După sezonul rece, şantierul s-a reluat în această primăvară şi proiectul urmează să se finalizeze până în toamnă. “S-au executat în jur de 70% din lucrări”, spune primarul Cornel Lung

Infrastrucutra rutieră se modernizează în comuna Sînmihaiu Almaşului, acolo unde două drumuri comunale, cât şi uliţe din cele trei sate se asfaltează.

Fondurile au venit printr-un proiect PNDL II, iar lucrările au început efectiv în toamna anului 2019. Şantierul a continuat în 2020, când au început să se asfalteze primele străzi, dar pe timpul sezonului rece, lucrările s-au oprit. Au fost reluate în această primăvară, iar întreg proiectul urmează să se finalizeze până la finalul acestiui an, undeva în toamnă.

Au mai rămas de asfaltat trei uliţie în centrul comunal şi câte două în Sânta Maria şi Bercea.

Drumurile comunale, DC 56 şi DC 55, Sînmihaiu Almaşului – Sânta Maria şi Sânta Maria – Bercea s-au asfaltat pe o distanţă totală de 9 kilometri, dar în cadrul proiectului au mai fost prevăzuţi alţi 7 kilometri pentru asfaltarea tuturor uliţelor din cele trei localităţi.

În central comunal sunt prevăzuţi pentru asfaltare aproximativ 3.5 kilometri.

“Chiar sunt mulţumit de cum a decurs acest proiect şi pot spune că în jur de 70% din lucrări s-au executat. Se vor termina până în toamnă. În momentul de faţă se lucrează la betonarea şanţurilor şi la pregătirea ultimelor uliţe pentru asfaltare”, spune Cornel Lung, primarul comunei Sânmihaiu Almaşului.

Un alt proiect care deja s-a finalizat la Sînmihaiu Almaşului a fost reabilitarea şi modernizarea căminului cultural din central comunal. Clădirea a căpătat un alt aspect şi mai urmează să sosească ultimele dotări din cadrul proiectului, ce constau în scaune şi un sistem modern de sonorizare

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie