Connect with us

BOX

Zalăul va organiza Cupa României la box

Municipiul de sub Meseş va fi gazda competiţiei de juniori ce va avea loc la finalul lunii mai în Sala Sporturilor din Zalău. Iată că deşi n-a fost să fie Campionatul Naţional U 22 din cauza pandemiei de coronavirus, până la urmă, tot se va organiza la Zalău o competiţie de o asemenea anvergură. “Nu ne-am luat gândul de la posibilitatea de a organiza la Zalău şi un Campionat Naţional”, ne-a declarat Silviu Mureşan – directorul CSM Zalău


Anul trecut, CSM Zalău a obţinut licenţă pentru a organiza Campionatul Naţional U 22. Însă, din cauza pandemiei de coronavirus, competiţia nu a mai putut avea loc.

Cu toate acestea, chiar dacă n-a fost să fie un Campionat Naţional, până la urmă, anul acesta, la Zalău va avea loc o competiţie importantă din calendarul Federaţiei Române de Box.

Este vorba despre Cupa României la Juniori. Competiţia se va desfăşura în perioada 25 – 30 mai, în Sala Sporturilor din Zalău.

Această competiţie vine la patru ani distanţă de la momentul în care urbea de sub Meseş organiza Campionatul Naţional de cadeţi.

Chiar dacă nu a reuşit anul trecut, directorului Clubului Sportiv Municipal nu îşi ia gândul de la organizarea unui Campionat Naţional la Zalău şi spune că încă are în vedere acest aspect.

“S-a aprobat în şedinţa de Birou Federal şi este oficial. La finalul lunii mai, la Zalău se va organiza Cupa României la categoria de vârstă juniori. Din păcate, accesul spectatorilor va fi interzis. Regulamentul aprobat de Minister nu ne dă voie”.

Silviu Mureşan – directorul CSM Zalău

Pentru Cupa României de Juniori, CSM Zalău va prezenta un lot format din opt sportivi. Este vorba despre Mario Pop, Cristian Terec, Sergiu Todoran, Vlad Pop, Cristian Balint, Răzvan Cristea, Antonio Traian şi Denis Ispan.

“Avem câţiva băieţi buni şi cred că cel puţin până în semifinale vom ajunge cu doi – trei sportivi. Am avut şi o pregătire bună pentru ei şi cred că se materializează cu nişte medalii. Câştigătorii Cupei au şanse să ajungă la lotul naţional cu care să participe la Europene”, a mai spus Silviu Mureşan.

Şi antrenorul Adrian Popuţea are încredere în elevii săi şi are ca obiectiv câştigarea a trei medalii la competiţia ce va fi organizată în Sala Sporturilor din Zalău, în perioada 25 – 30 mai.

“Vom participa cu opt sportivi la Cupa României şi ne propunem să câştigăm trei medalii, cu prezenţa unui sportiv în finală. Această competiţie este şi un criteriu de selecţie pentru lotul naţional de juniori ce va face deplasarea la Campionatul European din Georgia. Avem un lot naţional de juniori foarte valoros, iar unul dintre motive este Dorel Simion care este antrenorul principal”, a spus şi Adrian Popuţea.

Cupa României de la Zalău se va desfăşura fără spectatori şi vor avea voie să intre în sală doar sportivii, antrenorii şi arbitri angrenaţi în competiţei care prezintă un test negativ COVID-19.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in BOX