Connect with us

FOTBAL

Fotbalul din Liga a IV-a revine la viaţă după mai bine de 400 de zile. Startul se dă în weekend! PROGRAMUL primelor două etape

După o pauză de 13 luni, în judeţ se joacă din nou meciuri oficiale la nivel de Liga a IV-a, o competiţie restrânsă, la care vor participa patru echipe, care şi-au asumat respectarea protocolului medical cu teste rapide, cât şi programul solicitant  din următoarele trei săptămâni. Rapid Jibou, AS Chieşd, Someşul Someş-Odorhei şi AS Ip sunt la startul unui minicampionat care va începe la final de săptămână, sâmbătă şi duminică fiind programate primele două etape


Fotbalul amator din Sălaj revine la viaţă după o pauză de 13 luni! O veste pe care multe echipe au aşteptat-o cu mare satisfacţie, însă până la urmă, doar patru dintre ele şi-au asumat respectarea protocolului medical cu teste rapide, cât şi programul solicitant al Ligii a IV-a în următoarele săptămâni.

După ce FRF a modificat sistemul de promovare şi a impus noi reguli AJF-urilor pentru desemnarea campioanelor judeţene, forul condus de Daniel Sabou s-a mişcat rapid.

Duminică a şi organizat o videoconferinţă cu reprezentanţii echipelor din Liga a IV-a, care au fost informaţi despre toate cerinţele impuse de FRF.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că AJF-urile care vor să trimită echipă la baraj trebuie să organizeze un campionat cu minim 4 echipe şi un număr minim de 7 jocuri pentru formaţia ce merge la baraj! Totul până în 8 mai, când FRF spune că AJF-urile trebuie să comunice campioana.

Timpul extrem de scurt a determinat multe echipe din Sălaj să spună pas competiţiei. Au fost interesate cinci grupări, este vorba de Rapid Jibou, AS Chieşd, AS Ip, Someşul Someş-Odorhei şi Venus Giurtelec, care au trebuit să comunice şi oficial participarea până marţi dimineaţă.

Au anunţat că participă în campionat, Rapid Jibou, AS Chieşd, AS Ip şi Someşul Someş Odorhei, în timp ce Venus Giurtelec a renunţat.

În condiţiile în care are minim 4 echipe, aşa cum spune regulamentul, AJF Sălaj dă startul Ligii a IV-a. Toate cele patru grupări trebuie să respecte noul protocol medical, în care au fost certificate testele rapide pentru COVID-19, care trebuie făcute din 7 în 7 zile.

În condiţiile date, AJF a decis să programeze câte două etape la final de săptămână, astfel încât cu un rând de teste, echipele să poate disputa două jocuri.

“În primul rând vreau să felicit cele patru echipe care au dorit să participe în aceast campionat. Sunt convins că va fi o competiţie frumoasă, după atâta pauză fără fotbal. Mi-aş dori ca echipa câştigătoare să treacă de baraj şi de ce nu, Sălajul să mai aibă o echipă în Liga a III-a din sezonul viitor“, ne-a declarat preşedintele Daniel Sabou.

Pe 8 martie 2020 s-au disputat ultimele meciuri oficiale din Liga a IV-a, iar pauza fără fotbal va lua sfârşit sâmbătă, pe 17 aprilie 2021, după mai bine de 400 de zile.

Sâmbătă are loc prima etapă. Duminică se joacă derby-ul zonal dintre Rapid Jibou şi Someşul Someş-Odorhei

Marţi dimineaţă, la sediul AJF Sălaj a fost stabilit programul competiţional. Cele şase etape sunt comprimate pe parcursul a două săptămâni, în fiecare weekend urmând să se joace câte două runde.

Prima are loc sâmbătă, de la ora 17.00 şi programează partidele dintre Someşul Someş Odorhei – AS Ip şi FC Chieşd – Rapid Jibou, în timp ce duminică, tot de la ora 17.00 au loc partidele din etapa a II-a, când se joacă şi derby-ul dintre Rapid Jibou şi Someşul Someş Odorhei, în timp ce AS Ip joacă cu AS Chieşd.

Etapa a III-a şi etapa a IV-a are loc în 24, respectiv 25 aprilie, urmând ca sezonul regulat să se încheie în perioada 30 aprilie – 1 mai, când se dispută etapele V şi VI.

Mai multe detalii despre sistemul de desfăşurare al competiţiei, în ziarul Sportul Sălăjean din 14 aprilie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL