Connect with us

Actualitate

Opt staţii de reclorinare au fost instalate în Sălaj pentru o apă sigură şi de calitate

Investiţia se ridică la peste 4.500.00 lei cu TVA, derulându-se în cadrul programului Companiei de Apă Someş S.A. cu finanţare din fondul IID


În vederea îmbunătățirii continue a calității apei potabile furnizate, Compania de Apă Someș S.A. a derulat și finalizat de curând investiția de realizare a 15 noi stații de reclorinare în județele Cluj și Sălaj.

Investiția cu o valoare totală de 4.618.324,55 lei cu TVA s-a derulat în cadrul programului Companiei de Apă Someș S.A. cu finanțare din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare) constituit în principal din redevența și impozitul pe profit ale Consiliului Județean Cluj.

Lucrările au constat în instalarea a 15 stații de reclorinare în localitățile: Huedin, Gherla, Lujerdiu, Luna de Jos, Dângău Mare, Geaca, Hășdate din județul Cluj, respectiv Sălățig, Verveghiu, Carastelec, Sărmășag, Lazuri, Gâlgău, Dioșod, Ratin din județul Sălaj.

Stațiile de clorinare/reclorinare au rolul de a contribui la menținerea potabilității apei distribuite, conform normelor legale, în cazul unor rețele regionale lungi, contribuind astfel la asigurarea unui nivel îmbunătățit de sănătate și confort pentru populație în condiții de siguranță a alimentării cu apă.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Actualitate