Connect with us

DIVIZIA A1

SCM Zalău începe asaltul final spre o medalie cât mai strălucitoare

De joi şi până sâmbătă, SCM Zalău participă la ultimul turneu din play-off, ce are loc la Galaţi. Formaţia zălăuană începe acest turneu de pe locul 2, cu şanse mari de a se întoarce acasă cu medalia de argint. Matematic, zălăuanii au şanse chiar şi la titlu, fiind la doar 4 puncte de liderul Arcada Galaţi


În urma evoluţiei excelente la turneul de la Zalău, unde a obţinut 8 puncte din 9 posibile, SCM şi-a asigurat în mari proporţii o medalie.

Formaţia zălăuană este pe locul 2, cu un avans de 4  puncte faţă de SCMU Craiova, echipa de pe locul 3, şi cu 7 puncte mai  multe decât Steaua Bucureşti, ocupanta locului 4.

Deocamdată, matematic,  SCM Zalău nu este sigură nici de medalia de argint şi tocmai de aceea, elevii lui Sorin Pop şi Marius Lazăr se concentrează întocmai pentru ultimele trei partide din acest sezon.

Zălăuanii sunt în faţa asaltului final pentru o medalie cât mai strălucitoare, iar de joi şi până sâmbătă vor participa la ultimul turneu din play-off, care are loc la Galaţi. 

Primul meci este şi cel mai important pentru SCM Zalău, care joi, de la ora 15.00, va juca cu Steaua Bucureşti. Steliştii îşi joacă ultima şansă la o medalie, în timp ce pentru zălăuani poate fi meciul care să le asigure chiar şi medalia de argint.

Asta în condiţiile în care gruparea de sub Meseş va obţine victoria, iar în al doilea meci al zilei, Arcada Galaţi va câştiga cu SCMU Craiova.

Vineri, de la ora 15.00, în direct pe TVR 3, are loc derby-ul dintre primele două clasate. Poate fi meciul care decide campioana, dacă Arcada va câştiga, însă la fel de bine poate fi partida în care SCM Zalău să devină lider!

Este un scenariu greu de pus în practică, deoarece ar însemna ca Arcada să piardă primele două jocuri ale turneului, lucru mai puţin probabil, în condiţiile în care echipa antrenată de Sergiu Stancu joacă la ea acasă.

Sâmbătă, sezonul din Divizia A1 se încheie cu partidele dintre SCM Zalău – SCMU Craiova şi Arcada Galaţi – Steaua Bucureşti.

Indiferent de locul pe care îl vor ocupa la final, zălăuanii vor evolua din toamnă în cupele europene, şansele fiind foarte mari ca SCM să meargă în Cupa CEV, a doua competiţie europeană după Liga Campionilor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1