Connect with us

HANDBAL

Consiliul Judeţean Sălaj alocă aproape 3.5 milioane de lei pentru sport!

Veşti bune pentru lumea sportului din Sălaj. În ultima şedinţă extraordinară, a fost aprobată suma de bani cu care administraţia judeţeană va finanţa în acest an sportul de performanţă şi sportul de masă

Cu o mică întârziere, a fost stabilit şi bugetul propriu al judeţului Sălaj şi al instituţiilor subordonate. Într-o şedinţă extraordinară, ce a avut loc vineri, 9 aprilie, consilierii judeţeni au aprobat bugetul pentru acest an.

Astfel, pentru anul 2021, administraţia publică judeţeană îşi propune un buget total de 293,4 milioane de lei, cu 80 milioane de lei mai mare decât în 2020 (+37,9%) şi cu 61 milioane peste cel din 2019 (+26,3%).

Într-un an în care instituţia condusă de Dinu Iancu-Sălăjanu va canaliza către investiţii nu mai puţin de 53,4% din totalul bugetului consolidat, şi sportul va beneficia de o susţinere considerabilă.

Aşadar, pentru sportul de performanţă, activităţi recreative şi sportul de masă, a fost votată aprobarea sumei de 3.450.000 lei.

Trei milioane de lei vor merge către sportul de performanţă, în timp ce suma de 450.000 lei va fi alocată sportului de masă şi activităţilor recreative.

După cum era şi de aşteptat, partea leului va merge şi în acest an către Handbal Club Zalău, gruparea condusă de Gheorghe Tadici urmând a beneficia de aproape tot bugetul pregătit pentru sportul de performanţă.

Anul trecut, HC Zalău a primit de la Consiliul Judeţean 2.95 milioane lei, pentru ca echipa de ligă secundă Volei Club Zalău să primească 30.000 lei, iar Academia de Volei “Marius Lazăr” suma de 20.000 lei.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 14 aprilie.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL