Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO – Gunoaie şi pe malul râului Agrij. Garda de Mediu ameninţă cu amenzi de până la 40.000 de lei, dar vinovaţii nu sunt nicăieri

Pe malul râului, la intrarea în satul Brusturi (comuna Creaca), sunt abandonate de către cetățeni cantități semnificative de deşeuri. Comisarii Gărzii de Mediu au venit, au verificat, au anunţat sancţiuni aspre, dar nu ştim cui, deoarece foarte rar găsim şi făptaşii

Doar în zilele trecute scriam despre dezastrul ecologic pe Valea Almașului, acolo unde o zonă superbă e transformată de om într-o adevărată groapă de gunoi, în care vedem însă sute de kilograme de moloz și deșeuri, de la PET-uri, scutece până la anvelope uzate sau piese auto uzate.

Situaţia e cam asemănătoare pe mai multe văi de pe raza judeţului Sălaj. Ultimul popas al comisariilor Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Sălaj – a fost cel de pe râul Agrij. Acolo, comisarii au continuat acțiunile privind verificare a stării de salubritate a cursului de apă.

În urma verificărilor, se constată că pe malul stâng al râului, la intrarea în satul Brusturi (comuna Creaca), sunt abandonate de către cetățeni cantități semnificative de deşeuri (majoritatea deşeuri rezultate din construcții şi demolări, obiecte sanitare, plăci rigips, cabluri, deşeuri de PET, sticlă, folie etc).

Persoanele identificate vor fi sancționate contravențional în baza Legii 211 din 2011 privind regimul deşeurilor, art. 61, alin 1, lit. a cu AMENDĂ de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice şi de la 20.000 lei la 40.000 lei persoane juridice.

Pentru remedierea situației se va stabili ca măsură atât persoanelor identificate cât şi UAT-ului (pentru deşeurile abandonate pe domeniul public la care nu a fost identificat deținătorul) salubrizarea zonei şi predarea deşeurilor unui operator de salubritate conf. HG 1061/2008 în cel mai scurt timp.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj