Connect with us

Actualitate

Sancţiuni pe linie piscicolă în Sălaj

La sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii sălăjeni au desfășurat o acțiune punctuală pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale la regimul piscicol. În acest sens, jandarmii au aplicat mai multe sancţiuni, în valoare de 2.200 de lei


Duminică, 11.04., în zona bălții minei Sărmășag, trei bărbați au fost sancționați contravențional pentru pescuit în perioada de prohibiție.

Cuantumul total al amenzilor aplicate, în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, a fost de 2.200 de lei.

Reamintim faptul că prohibiția generală a pescuitului a început în 9 aprilie și va dura 60 de zile, până în 7 iunie inclusiv.

Această măsură a fost instituită prin Ordinul nr. 58/462/2021, emis de  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, privind stabilirea perioadelor și zonelor de protecție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvative vii în anul 2021.

Conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate